Navàs presenta el cartell i el programa de concerts de la Festa Major

El cartell és obra del navassenc Jaume Gubianas i els Buhos seran el plat fort del programa musical

Vista parcial del cartell de la Festa Major de Navàs 2022
Vista parcial del cartell de la Festa Major de Navàs 2022 | Jaume Gubianas
Redacció
11 de juliol del 2022
Actualitzat a les 14:32h
La Festa Major de Navàs, que tindrà lloc del 23 al 30 d'agost i recuperarà la normalitat sense restriccions ni mesures específiques de seguretat epidemiològica, ha presentat aquest dilluns el cartell de l'edició d'enguany, obra del dissenyador i il·lustrador navassenc Jaume Gubianas.

Sobre el cartell
Els protagonistes del cartell són els elements de la cultura popular i tradicional de Navàs, enquadrats en el marc de la plaça de l'Ajuntament que és l'escenari principal de la Festa. Al centre se situen les pubilles i els hereus, que un cop proclamats el dissabte al vespre esdevenen els representants del poble durant aquell any. Al seu voltant trobem els quatre gegants, els nans, cascavells i bastoners, que amb els seus balls i indumentàries donen personalitat pròpia a la festa.

Al fons hi surten representats els edificis històrics com la capella de San Genís de Masadella, patró en honor del qual es celebra la Festa Major i els masos de Can Vall i Cal Ribas que simbolitzen l'origen del poble i l'església de Navàs amb els seu característic campanar modernista de ceràmica element indispensable del paisatge navassenc. A primer terme trobem les tradicionals banderoles que engalanen la plaça de l'Ajuntament amb els colors dominants a les compares el blau, el vermell i el groc. El cartell transmet un missatge festiu que convida a la festa.

Sobre l'autor
Jaume Gubianas Escudé es dissenyador gràfic nascut a Navàs. Va estudiar a l'Escola Massana va treballar uns anys a l'estudi Síntesi de Sant Vicenç de Castellet. Posteriorment va muntar el seu propi estudi a Navàs des d'on treballa com a dissenyador gràfic per a empreses de la comarca i com a il·lustrador principalment de llibres per a editorials de Barcelona i de Madrid. També col·labora amb revistes com el Pou de la Gallina o Cavall Fort. Els seus cartells s'han vist repetidament premiats en diferents concursos en molts punts de l'Estat. Els més recents a Eibar, Cullera, El barri de Sants de Barcelona, Paterna i Elgoibar.

Concerts de Festa Major
Per una altra part, l'Ajuntament també ha donat a conèixer els concerts que hi haurà al programa festiu. Començaran el divendres 26 d'agost, a partir de les 11 de la nit amb els grups navassencs Nervi, QNDA i Ultimàtom Band.

L'endemà dissabte, el grup Xarop de Nit amenitzarà el ball fent reviure totes aquelles cançons i emocions tan especials. A partir de 2/4 d'1 de la matinada, concert amb el grup de rock català Buhos, un dels grup festius referencials dels Països Catalans. A 1/4 de 3 serà el torn dels Dalton Bang, una colla de músics que convergeixen en un únic objectiu: assaltar tots els pobles i ciutats de Catalunya per deixar la seva població exhausta de festa. 

El diumenge a les 10 de la nit se celebrarà el concert dels Abba Gold Tour, el tribut a una de les bandes més influents de tots els temps. En aquest concert interpretaran les cançons que són himnes i melodies plenes de nostàlgia. A 1/4 d'1, concert amb Electrobacasis, formada per la Camerata Bacasis amb influències electròniques. Tot seguit, a 1/4 de 3 de la matinada serà el moment del concert de The Tyets, el grup de música català format per un parell d'amics mataronins, l'Oriol Ramon i el Xavier Coca, que es van donar a conèixer amb el seu primer disc Trapetón. Per finalitzar la nit, Dj Arzzett.

Finalment, el dilluns a partir de 2/4 d'11 de la nit, l'Orquestra Principal de la Bisbal portarà la seva experiència a Navàs. A l'1 de la matinada, l'Orquestra Maribel oferirà versions des dels 80 fins abans d'ahir. Per finalitzar la nit intervindran Les PDKat.