Uns 3.000 musulmans de Manresa omplen mig estadi del Congost durant la festa del sacrifici

Fidels de les dues mesquites de la capital del Bages han participat a la celebració, una de les dues més importants del calendari islàmic, en el camp de futbol

Grup de dones, a la part superior, i d'homes durant la festa del sacrifici a Manresa
Grup de dones, a la part superior, i d'homes durant la festa del sacrifici a Manresa | Adil Ghardache
10 de juliol del 2022
Actualitzat a les 19:13h
Uns 3.000 musulmans de Manresa, entre homes i dones, han omplert aquest dissabte mig camp de futbol del Congost per celebrar la festa del sacrifici o festa del xai. L'acte ha estat organitzat per les dues mesquites de la capital del Bages, Al Fath i Mousaab ibn Oumair, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, que ha cedit l'ús de l'estadi.

Dones i homes s'han separat en dos grups sobre la gespa artificial del camp de futbol per portar a terme la celebració, en un any en què molts fidels han aprofitat les vacances per fer la celebració en el seu país d'origen juntament amb els seus familiars.
 

Festa del sacrifici a l'estadi del Congost de Manresa. Foto: Al Fath


La festa del sacrifici és una de les dues celebracions més importants del calendari islàmic. A la celebració també se la coneix com a festa del xai, ja que és l'animal que se sol sacrificar més sovint. Se celebra el desè dia del dotzè mes del calendari musulmà i coincideix amb la fi del pelegrinatge preceptiu a la Meca, cinquè pilar de l'islam.

Aquest dia, en tot el món islàmic, les famílies maten un animal de manera ritual (sovint un xai, tal com es diu que va fer el patriarca), i a continuació s'organitza un gran àpat i els creients es retroben en família i entre amics i es fan regals als infants. A Catalunya, la legislació no permet el sacrifici d'animals per al consum domèstic en domicilis o llocs que no es trobin habilitats. Per això, des de fa anys el sacrifici del xai es porta a terme en escorxadors.