Anjo Valentí titlla de «sensacionalisme periodístic» l'article sobre la seva gestió al Club Tennis Manresa

El portaveu socialista a l'Ajuntament de Manresa atribueix la notícia a la voluntat de desacreditar-lo políticament a través de la seva activitat "altruista" a la presidència de l'entitat

Anjo Valentí en una imatge d'axiu de quan era president del Club Tennis Manresa
Anjo Valentí en una imatge d'axiu de quan era president del Club Tennis Manresa | Aina Font Torra
09 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:24h
L'expresident del Club Tennis ManresaAnjo Valentí ha titllat d'"esbiaixada" i "de part" la informació que divendres va publicar NacióManresa sobre la gestió de les darreres juntes del Club Tennis Manresa que han portat l'entitat esportiva a una situació econòmica crítica que l'han obligat a oferir a Aigües de Manresa els seus actius, la seva participació majoritària a la societat Inmobiliaria Deportiva SA, propietària dels terrenys que usa el club, per un euro, més l'assumpció del deute que té l'entitat.

En conversa amb el diari, Valentí ha titllat la notícia de "sensacionalisme periodístic" i atribueix l'article a una suposada voluntat de buscar el seu descrèdit polític ja que és l'actual portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Manresa i serà el candidat de la formació a l'alcaldia de la capital del Bages a les properes eleccions municipals de 2023.

L'expresident del club ha volgut recordar que la seva tasca al capdavant de l'entitat està "totalment desvinculada de tota activitat política", i que a més, la seva etapa al club va més enllà dels seus sis anys a la presidència: "vaig formar part de tres juntes directives durant 16 anys des de 2004", sempre de forma totalment "altruista".

Sobre la seva gestió
Sobre la seva gestió a la presidència, Anjo Valentí ha relativitzat les pèrdues en cadascun dels sus exercicis. "El balanç del meu primer any, el 2015, va ser positiu -tal com recull la notícia-, i a la resta dels exercicis el dèficit fou mínim per a una entitat amb un pressupost de gairebé un milió d'euros", ha explicat.

De fet, més que de pressupost, cal parlar de capítols d'ingressos totals. Segons els dossiers presentats a l'assemblea any rere any, durant els sis anys a la presidència d'Anjo Valentí, el Club Tennis Manresa va tenir uns ingressos totals de 4.876.898 euros, tot i que cal tenir en compte que en el seu darrer exercici, el 2020, els ingressos vàreu caure un 27,8% respecte de l'any anterior a causa de la pandèmia. Les pèrdues generades durant tots aquests anys, 93.599 euros no suposen ni un 2% del capítol d'ingressos. Exactament un 1,91%.

Però aquest percentatge és molt superior si es valoren les pèrdues que va generar la seva aposta personal de reforçar l'Escola de Tennis en el circuit de competició, amb la incorporació com a monitors de la tennista professional, inclosa en el circuit WITA, María José Martínez, o del malaurat Miquel Murcia -mort l'abril de 2020 a la primera onada de la Covid-. En els sis anys que va durar aquesta aposta pel tennis de competició, el club va acumular pèrdues de 262.051 euros, que es van mig salvar gràcies als ingressos de les Estades Esportives o altres activitats del club. Les pèrdues per aquesta activitat ja van significar el 5,35% del total d'ingressos.

Una aposta que va fer malgrat que el propi Anjo Valentí ha assegurat al diari que "les tensions de tresoreria sempre han estat una permanent en la història del club", fins i tot abans de la seva arribada a la presidència. Més enllà del capítol econòmic, Valentí ha posat èmfasi en els "èxits competitius" dels equips del club i dels tennistes, a nivell individual, que es van aconseguir durant aquest període.

Obviant la sagnia que suposava l'aposta competitiva a l'Escola de Tennis, Valentí atribueix els dèficits "mínims" que va acumular durant la seva presidència "al pagament de jubilacions anticipades i a la liquidació de deute de proveïdors històrics anys abans de la meva junta" i al fet que "mai no ho vam voler repercutir als socis augmentant quotes o derrames".