Nova tanda de treballs de substitució de rajoles al Passeig i a carrers del Centre Històric

Els treballs han arrencat al carrer Canonge Mulet i continuaran en un tram central del Passeig, davant del Casino

El regidor Josep Gili ha visitat aquest dijous les obres
El regidor Josep Gili ha visitat aquest dijous les obres | AjM
Redacció
07 de juliol del 2022
Actualitzat a les 22:25h
Un any més, l'Ajuntament de Manresa ha iniciat treballs de substitució de rajoles en mal estat a diversos punts del passeig Pere III i carrers adjacents així com a carrers del Centre Històric. Les actuacions es faran en dues fases. La primera fase va arrencar fa uns dies al carrer Canonge Mulet, entre el car rer Guimerà i el passeig Pere III, i continuaran en un tram central del Passeig. La segona fase de treballs es farà el darrer trimestre de l'any a carrers del Centre Històric.

Els treballs al carrer Canonge Mulet i al tram del Passeig consisteixen en la substitució de 160 m2 de rajoles i tenen un pressupost de 13.500 euros.

Durant el darrer trimestre de l'any s'efectuarà una segona fase d'actuacions de millora dels paviments del Centre Històric que en aquests moments s'està acabant d'ajustar. Els treballs permetran la reparació de trams en mal estat del carrer de la Mel, carrer Sant Tomàs, carrer Sant Miquel, carrer Vilanova, Plana de l'Om i plaça Clavé. La previsió és la de substituir uns 100 m2 aproximadament, amb un pressupost de 14.000 euros.

La majoria de rajoles trencades són a causa del trànsit de vehicles pesants que fan tasques de càrrega i descàrrega per establiments que hi ha en aquests punts cèntrics de la ciutat. El resultat són rajoles trencades, que es mouen i es troben a diferents nivells que, en alguns sectors, a mesura que es camina incòmodament sobre elles van fent soroll perquè estan despreses. En dies de pluja i quan el terra encara no està eixut esquitxen. Aquesta situació provoca molèsties als vianants que caminen sobre un ferm inestable i sorollós.

L'any passat, l'Ajuntament de Manresa va destinar un pressupost de 43.960 euros per substituir unes 1.200 rajoles (aproximadament 300 m2). Els treballs es van fer en un lateral del primer tram del Passeig Pere III i a carrers del Centre Històric, concretament a punts de la Plana de l'Om, carrers Born, Nou, Canal, Carme, Urgell i plaça Valldaura.

El regidor Qualitat Urbana, Via Pública I Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament de Manresa, Josep Gili, que aquest dijous ha fet una visita als treballs fets al carrer Canonge Mulet, ha manifestat que "cada any destinem un part del pressupost municipal a la renovació de peces prefabricades d'aquests vials de calçada única del Centre Històric i el Passeig. Aquests treballs són independents del Pla de Millora de l'Espai Públic que s'efectua anualment i que presentarem pròximament".