La nova plaça Sant Ignasi s'obre camí davant el futur Museu del Barroc

Finalitzada l'actuació a la façana, en breu començaran les obres d'urbanització de la part de la plaça entre el museu i la capella del Rapte, a l'espai que ocupava la Sala Ciutat

Vista completa de l'entrada al futur Museu del Barroc des de la via Sant Ignasi
Vista completa de l'entrada al futur Museu del Barroc des de la via Sant Ignasi | Pere Fontanals
07 de juliol del 2022
Actualitzat a les 20:13h
L'actuació a la façana frontal del futur del Museu del Barroc de Catalunya està pràcticament enllestida i l'espai que acollirà l'ampliació de la plaça Sant Ignasi entre el museu i la capella del Rapte -a la zona que ocupava la Sala Ciutat- és totalment visible des de la via Sant Ignasi després que aquest dimecres s'hagi tirat completament a terra el mur que l'ocultava i s'hagin eliminat els elements d'obra i les grues que s'han fet servir fins ara.

Des d'aquest emplaçament és totalment visible al públic en general el que serà el nou accés principal al recinte museïstic i, també, tota la part posterior de la capella, amb el seu edifici principal i els annexes que s'hi han incorporat al llarg dels anys. La urbanització de la plaça i la seva obertura definitiva està prevista per a inicis de la tardor.

A finals d'aquest 2022 es té previst engegar l'última fase dels treballs a l'interior del futur Museu del Barroc de Catalunya. Mentrestant, es portarà a terme l'ampliació de la plaça de Sant Ignasi, que té un pressupost de 401.000 euros, que són assumits majoritàriament en el marc de l'acord de la Fàbrica Nova amb CriteriaCaixa i que significarà la urbanització de l'espai que ocupava la Sala Ciutat, entre el museu i la capella del Rapte. Serà una de les portes d'entrada a la ciutat, estarà destinat a vianants i disposarà de recorreguts accessibles, zones d'estada i una forta presència de vegetació relacionada amb el Camí Ignasià.

També està previst que quan finalitzin les obres, el claustre del museu quedi obert a la ciutadania -excepte a les nits que es tancarà- aprofitant els dos accessos que tindrà, el principal des de la plaça Sant Ignasi i el que s'usa actualment des de la via Sant Ignasi. Així mateix, l'estructura vertical que dona accés a les plantes també serà pública i s'hi podrà accedir com si fos un mirador sobre la ciutat sense necessitat d'entrar als museus.