L'Ex Abrupto homenatjarà l'artista Jordi Benito a l'Escorxador Comarcal del Moianès

La inauguració de l'exposició se celebrarà aquest divendres acompanyada d'un directe de violí a mans de l'Espai Musical de Moià

Jordi Benito fent servir el seu propi cos en una obra
Jordi Benito fent servir el seu propi cos en una obra | Arxiu
Redacció
07 de juliol del 2022
Actualitzat a les 21:34h
El festival Ex Abrupto ha anunciat una mostra d'accés exclusiu per a inaugurar el festival. La inauguració, que tindrà lloc aquest divendres a les 7 de la tarda a l'Escorxador Comarcal del Moianès, és un homenatge a l'artista Jordi Benito. Entre la prolífica i interdisciplinària obra de l'artista, Ex Abrupto aposta per una selecció de vídeos del fons del Museu de Granollers que ha estat realitzada per Víctor Pérez Ballestero i que es presentarà divendres a Moià amb el títol Jordi Benito: Jo soc la meva pedra. Les peces escollides es podran veure per primer cop a la comarca del moianès.

Per aquesta setena edició, Ex Abrupto proposa un acte inaugural en el qual es projectaran una selecció de treballs de Jordi Benito a l'Escorxador Comarcal del Moianès amb un aforament limitat a 30 persones i un exhauriment gairebé instantani de les places.

Els assistents a la inauguració formaran part d'una performance col·lectiva, amb aire de secretisme, anunciada per sorpresa pocs dies abans i de la qual no hi haurà enregistraments, els assistents no podran realitzar fotografies ni vídeos durant l'acte.

Jordi Benito, l'artista al qual homenatja aquest any el festival Ex Abrupto, va irrompre a l'escena de l'art conceptual als anys setanta amb instal·lacions construïdes amb materials pobres. Posteriorment, d'aquí ve la frase del títol, extreta d'una entrevista, comença a portar a cap accions amb el seu propi cos, accions que remeten al body art, en el qual l'artista planteja situacions senzilles, com llençar-se contra una paret.

En una segona època, aquestes accions es radicalitzen i es converteixen en rituals que remeten a l'accionisme vienès de Herman Nitsch, incorporant la iconografia nacional, i tornant-se cada vegada més complexes. Benito inicia amb aquestes obres una línia de treball en la qual, mitjançant controvertides performances, la música, la pintura i els sacrificis rituals busquen generar l'obra d'art total amb una alta dosi de component estètic i intensitat.

Algunes de les seves obres s'han exhibit al Museu de Mataró (1976), el Centre Pompidou (1978), la Fundació Joan Miró de Barcelona (1979 i 1984), el Museu de Granollers (1984, 1995 i 2003), el MNAC (1995), el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (2005), el Museum Kunst Palast de Düsseldorf (2006) i el Museu d'Art Contemporani de Roma (2007). El seu treball forma part de les col·leccions del MACBA, el Museu de Granollers i Metrònom-Fundació Rafael Tous.

L'activitat inaugural del festival, que es durà a terme en la jornada prèvia al mateix, ha estat possible gràcies a la col·laboració de Masia Tero, la marca dels productes d’una família agricultora de Juneda, els quals ara podem trobar a l'Escorxador Comarcal del Moianès.

Arxivat a