Els TeMA d'Avinyó enceten la seva 20a edició com a festival de creativitat musical

Compten amb un equip docent molt consolidat, amb grans promeses del jazz català al programa Crea, i figures referents de la pedagogia als programes Explora i Partcipa

Celeste Alías és una de les artistes que participen en el TeMA d'Avinyó
Celeste Alías és una de les artistes que participen en el TeMA d'Avinyó | Gencat
Redacció
07 de juliol del 2022
Actualitzat a les 21:35h
Els XX TeMA, Festival de Creativitat Musical d'Avinyó tenen les inscripcions obertes fins el dia 10 de juliol. L'edició del 2022 durarà 5 dies, i tindrà lloc del 18 al 22 de juliol al matí.

La celebració dels 20 anys dels TeMa arriba en un moment dolç del projecte, on la descoberta de nous espais els darrers anys, així com el relleu generacional a l'equip docent i organitzador, signifiquen una nova embranzida dels -ja històrics- Tallers Musicals d'Avinyó amb projecció de futur.

L'edició d'enguany dels TeMA consolida algunes de les novetats que l'any passat van ser protagonistes: La deslocalització de les activitats, amb els programes Explora i Participa a Avinyó i el programa Crea a la Fundació La Plana, de la localitat veïna de Santa Maria d'Oló. Un dels grans objectius d'aquest any se centra en la comunicació i interacció entre els programes i els espais, per tal d'enriquir les diferents experiències i fer que tots els alumnes puguin participar d'activitats ben diverses.

Artistes convidats i concerts
Per aquesta 20a edició l'equip dels TeMA ha dissenyat un line-up de primer nivell amb artistes de gran renom tant a nivell nacional com internacional. Així, participaran a les jams i a d'altres activitats Magalí Sare, Momi Maiga, Michael Kanan, Marco Mezquida i Ngomez Nokass, a part de tot l'equip docent i l'alumnat.

A més a més, el concert de cloenda Crea se celebrarà divendres 22 a les 10 del vespre a la Fundació la Plana i hi participaran artistes que al llarg d'aquests 20 anys han passat pels TeMA: Ferran Palau, Meritxell Neddermann, Celeste Alías i Rodrigo Laviña, acompanyats per la Big Band formada pels alumnes i equip docent.

La Cloenda dels programes Explora i Participa serà una gran festa a Avinyó amb la complicitat entre diferents entitats del poble que han col·laborat per fer de l'aniversari un acte de germanor entre associacions: A partir de les 5 de la tarda hi haurà espectacles familiars, concerts dels conjunts instrumentals i una marxing band pel poble organitzada conjuntament amb l'associació de botiguers i serveis d'Avinyó, seguida d'un ball de gegants (coorganitzat amb la colla gegantera avinyonenca), i un espetec de petards amb la Colla del Morrut i la seva fera ferotge.

Programes i inscripcions
El programa Explora i juga en família es tracta d'una sèrie de tallers, cursos i concerts adreçats especialment a embarassades i infants de 0 a 15 anys.

El programa Participa i descobreix el teu costat més creatiu es dirigeix a la comunitat jove i adulta sense nocions o amb nocions bàsiques de música, dansa, percussió corporal, moviment, ritme i formacions per a professorat o professionals del sector. El professorat dels programes Explora i Participa està format per un equip de grans pedagogues entre les quals hi trobem l'Aina Plans, la Sílvia Consegal, la Gemma Baños, la Laura Lacueva, la Celeste Alías, la Neus Plana, el Quico Pugès, el Xavi Rocamora, la Marta Canellas i la contacontes avinyonenca Clara Gavaldà.

El programa Crea i comparteix escenari amb grans noms del jazz i la música moderna nacional i internacional és una estada de jazz i música moderna de cinc dies adreçat a joves i adults amb coneixements previs de l'instrument (es recomanen un mínim de 4 anys). Els 5 dies i nits intensives permeten a l'alumnat compartir escenari amb artistes de renom dins el panorama del jazz i la música moderna. Aquest any es consolida el relleu generacional iniciat al 2021, ja que tres exalumnes més passen a formar part de l'equip docent: l'Aina López i en Pau Jorba, al saxo i el Cesc Badia a la trompeta, que s'incorporen a un equip més consolidat que mai i que repeteix molts dels seus integrants: Alba Careta, Eva Fernández, Irene Reig, Josep Cordobés, Magalí Sare, Alba Pujals, Marta Roma, Carlos Montfort, Quico Pugès, Sebastià Gris, Santi Careta, Lucas Delgado, Roger Mas, Joan Comaposada i Manel Fortià.