1 de 10
Sequera

L'ACA descarta activar el Pla Sequera a Castellbell perquè té aigua del Llobregat disponible

L'ens diu que el municipi té aigua però mal repartida, i proposa enviar camions cisterna als veïns afectats

Les aixetes de Mas Enric i Can Prat no ragen aigua durant més de sis hores al dia | Nia Escolà
per Redacció, 6 de juliol de 2022 a les 12:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) descarta declarar Castellbell i el Vilar en situació d'alerta per sequera perquè la seva font de subministrament principal és el riu Llobregat i, per tant, de moment té aigua disponible, però mal repartida. El problema s'ubica en les urbanitzacions de Mas Enric i Can Prat, situades a uns 15 quilòmetres del nucli i que beuen d'uns aqüífers de l'Anoia que ara s'han eixugat per la sequera. Tal i com ha avançat NacióManresa, l'Ajuntament havia demanat que l'ACA declarés la zona de les urbanitzacions en emergència per sequera.

L'ACA recorda a l'Ajuntament que pot vehicular l'aigua del Llobregat cap aquestes urbanitzacions a través de camions cisterna. De la seva banda, l'Ajuntament ja ha anunciat que ho farà i demana als propietaris de les urbanitzacions que cedeixen la gestió de l'aigua al consistori, ja que ara està en mans d'una empresa privada.


Tal i com va avançar en primícia NacióManresa la setmana passada, les urbanitzacions de Mas Enric i Can Prat pateixen talls d'aigua de més de 6 hores diàries des del 23 de maig a causa de la sequera.


 

Participació