Un projecte artístic de la Fundació Irla reivindicarà a Moià la presència de la dona en el món rural

La jove creadora Gina Harster traduirà les inquietuds de la capital del Moianès en un mural realitzat "ex professo"

El projecte de la Fundació Irla incidirà en la dona en el món rural
El projecte de la Fundació Irla incidirà en la dona en el món rural | Arxiu
Redacció
06 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:48h
Després de passar per la comarca del Baix Camp i les Terres de l’Ebre, el projecte de la Fundació Josep IrlaArt per a tu arriba a Moià aquest juliol per debatre dels problemes de la ciutadania a través del llenguatge de l’art. En aquesta parada, la jove creadora Gina Harster serà l'encarregada de traduir les inquietuds de Moià en un mural realitzat ex professo. El tema serà la qüestió de la dona en entorns rurals.

En els últims decennis, la vida rural del nostre país ha sofert una forta davallada demogràfica. La concentració de població en grans ciutats i l’abandonament generalitzat del camp, porta a la població rural a un espiral de decadència. Per aquests motius, l’Ajuntament de Moià i l’organització del cicle Art per a tu volen reivindicar la vitalitat d’allò rural i, alhora, homenatjar la figura de la dona.

Es presentarà al públic el divendres 22 de juliol, a les 7 de la tarda, a l'Espai Cultural Les Faixes (Ctra de Manresa, 50. Moià). En un format conversa, comptarà amb l’artista de l’obra Gina Harster i l’alcalde del municipi Dionís Guiteras.

L'obra mural de Gina Harster existeix sota el paraigua de Garoine: el seu pseudònim. D'aquesta manera, l'artista ha realitzat una dotzena llarga de murals i imatges corporatives que juguen amb la contorsió de les figures per mostrar l'alegria, l'abundància i l'hedonisme de la vida.

Gina Harster Prats (1990, Barcelona) és una de les promeses del mural a Catalunya. Les seves obres són d'un estil clar i reconeixible, un estil que vol que la contorsió de les figures sigui una expressió més del discurs de l'artista i que també ens endinsa en el millor de la tradició del dibuix mediterrani per aconseguir, amb pocs colors, recrear l'abundància de la terra mediterrània. Però, expressa la llibertat de gènere i sexual amb personatges que l'exerceixen. Harster és formada a l'Escola Massana de Barcelona, alhora que en realització de murals per l'Escola Llotja (2017).

Però si ha obtingut notorietat pública és per les seves de col·laboracions amb iniciatives com revista Branca (jurat, febrer 2022), la residència internacional a mas Palou (gener 2022) o els nombrosos murals com Descobreix per a l'Ajuntament de Sant Just Desvern, així com el 2021 il·lustrà la novel·la Els desperfectes d'Irene Pujades (Premi Ciutat de Barcelona 2022 i premi Documenta 2021).

Art per a tu és un projecte comissariat pel crític d’art i gestor cultural Joan Vila i Boix. Ha estat durant un lustre redactor d'art a Revista Mirall, alhora que ha organitzat exposicions a Sabadell, Barcelona i Reus, sempre al voltant de la promoció de figures joves del món de l'art.
Arxivat a