Confirmada l'alerta per fortes tempestes i pedregades al Bages i el Moianès

Gran part del país es troba en perill per temporals aquest dimecres

Un llamp impactant a terra
Un llamp impactant a terra | Emili Vilamala
Albert Vilanova
06 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:21h
Dimecres de xàfecs a Catalunya. El Servei Meteorològic ha activat l'alerta per possibles tempestes fortes a gran part del país. Els xàfecs podrien arribar localment acompanyats de pedra i calamarsa, en una jornada en la qual baixaran les elevades temperatures dels últims dies.

Des d'aquest migdia fins a les sis de la tarda, una trentena de comarques es troben en perill per intensitat de pluja. Són l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Pallars Jussà, la Noguera, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell, les Garrigues, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Baix Ebre, el Montsià, el Baix Camp, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Tarragonès, la Segarra, l'Anoia, Osona, el Bages, el Moianès, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

Al vespre es reduiran les precipitacions, però encara quedaran algunes comarques amb possibles ruixats locals forts. El Moianès, Osona, la Garrotxa i el Ripollès tenen risc de tapassades fins entrada la nit. S'espera que la intensitat de les pluges produeixi acumulacions properes als 20 litres per metre quadrat en mitja hora.