L'Ajuntament de Castellbell demana que es decreti zona d'emergència per sequera a Mas Enric - Can Prat

Així mateix, sol·licita als propietaris la cessió de la gestió de l'aigua que actualment gestiona una empresa privada

L'Ajuntament demana que es deixi de consumir més de 1.000 l/dia d'aigua per persona
L'Ajuntament demana que es deixi de consumir més de 1.000 l/dia d'aigua per persona | Pixabay
Redacció
06 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:04h
Arran de la denúncia pública que els veïns de les urbanitzacions de Mas Enric - Can Prat de Castellbell van fer a través de NacióManresa sobre els talls d'aigua de més de 6 hores diàries que pateixen des de finals de maig, l'Ajuntament ha emès un comunicat on s'adhereix a la petició de l'Associació de Veïns, alhora que fa algunes puntualitzacions i demandes particulars.

L'Ajuntament recorda que, des de l'inici de les restriccions s'ha ofert a cedir gratuïtament cisternes d'aigua dels dipòsits municipals als propietaris i concessionària de la gestió de l’aigua de Mas Enric - Can Prat de forma il·limitada i a acompanyar l'Associació de Veïns en la tramitació d'ajuts per al transport de les cisternes.

Així mateix, l'Ajuntament demana als propietaris la cessió de la gestió de l'aigua que actualment gestiona una empresa privada. Reiterant les observacions que l'alcaldessa Montserrat Badia va fer al diari, també sol·licita a l'ACA que autoritzi a sancionar els excessos de consum i que es decreti zona d'emergència o alerta per sequera a Mas Enric - Can Prat d'acord al PES, Acord Gov 1/2020, de 8 de gener. L'ACA ja ha respost desfavorablement a aquesta demanda perquè Castellbell "té aigua del Llobregat disponible", tot i que "mal repartida".

També es referma en la demanda que es deixi de consumir més de 1.000 l/dia d'aigua per persona com, assegura, passa en algunes finques de les urbanitzacions, "perquè és un consum abusiu i insostenible i afecta greument l'equilibri del medi i dels recursos naturals".