Sant Fruitós tanca amb èxit una innovadora festa major amb bona acceptació del públic

El concert de Juriol es va ajornar fins al 15 de juliol per un cas de Covid a la banda i el piromusical es va suspendre pel risc d'incendis forestals

L'«Electrobacasis» de la Camerata Bacasis, Marta Trujillo i el Dj Arzzet va ser un èxit
L'«Electrobacasis» de la Camerata Bacasis, Marta Trujillo i el Dj Arzzet va ser un èxit | AjSFB
Redacció
05 de juliol del 2022
Actualitzat el 06 de juliol a les 14:23h
Sant Fruitós de Bages ha viscut aquesta darrera setmana una de les festes majors més participades que es recorden. Des de l'Ajuntament s'ha apostat enguany per programar actes innovadors que han estat molt ben rebuts per la ciutadania que ha fet el ple en gairebé tots ells.

La setmana va començar amb les tres jornades del Batibull, la Festa Major Infantil, on petits i grans van gaudir amb les propostes de cercavila, festa d'aigua i discoteca entre d’altres activitats.

La nit de dimecres, la banyada nocturna va recaptar 600 euros gràcies a la seva entrada solidària, uns diners que es destinaran a la investigació per a la lluita contra la Covid persistent. 

El dijous el 7 de tapes i el 7 de vi van omplir de música, vi i gastronomia el Bosquet que, com cada any, va quedar petit en la celebració d’aquesta proposta.

El divendres a la tarda es va celebrar l'acte de proclamació de la Pubilla i l'Hereu del municipi. Xènia Mata i Bernat Torreblanca es van proclamar nous representants del municipi i van estar acompanyats pels seus antecessors Daniela Sagués i Lluc Grandia.

Al vespre, la festa andalusa i el concert d'Antonio Maya van aplegar moltíssima gent al Bosquet, mentre que al Cobert el projecte Electrobacasis, amb la Camerata Bacasis, Marta Trujillo i el Dj Arzzet va sorprendre a tots els assistents amb la seva aposta per trencar totes les barreres i fer sonar els grans èxits dels darrers cinquanta anys amb una trentena de músics de corda dalt de l'escenari.

El concert que el grup de rock Juriol havia de realitzar divendres va haver de ser posposat per un positiu de Covid d’un dels membres de la banda. El concert s'ha reprogramat per al divendres 15 de juliol, emmarcat dins els actes de la Setmana Jove. Per altra banda, pel què fa a l'espectacle piromusical, que també estava previst per aquesta data i que es va suspendre pel risc d'incendis forestals, l'Ajuntament treballa per buscar una nova data per a dur-lo a terme.

El matí de dissabte van fer-se les visites a espais desconeguts del municipi, aquest any redescobrint l'emissora Ràdio Sant Fruitós i les pintures rupestres de les Brucardes, i mentrestant a l'era de Cal Vallbona el Xavi Lozano oferia el concert Bufa & Sons on va ensenyar al públic que la música és en tots els objectes.

La tarda de dissabte va arribar la tradicional ballada de sardanes amb la cobla Lluïsos de Taradell i el ball amb Xarop de Nit, i a la nit la festa amb els esbojarrats The Txandals i la sessió de Cocodril Club d'Albert Malla en la celebració dels 40 anys de Ràdio Sant Fruitós.

El diumenge va començar amb una matinal d'orientació pel municipi amb Dinàmic Guies que va exhaurir totes les places amb un centenar de participants, i al Cobert els castellers de la Gavarresa, els de Santpedor i els de Parets del Vallès van oferir una actuació castellera. Posteriorment la colla gegantera va fer gaudir amb els balls dels gegants el municipi i l'esbart Som Riu d'Or va oferir danses tradicionals.

A continuació, els alumnes de l'escola de Música i Arts Navarcles - Sant Fruitós i el Club de la guitarra van oferir un concert a l'hora del vermut. L'activitat va començar amb demora ja que les actuacions prèvies van allargar-se més del previst i els músics van haver de començar amb retard l'espectacle.

A la fresca del Bosquet, va ser el torn del concert i el ball de Festa Major amb The Welcome Band, que va fer aixecar a tot el públic de la cadira per seguir els ritmes de cada cançó.

Finalment, dilluns a la tarda, amb totes les places exhaurides, es va muntar una scape room pels carrers del poble per tal de trobar el tresor de Sant fruitós, una proposta per fer amb família i amics que ha tingut molt d'èxit.

Ja al vespre es van anunciar els tres projectes guanyadors del pressupost participatiu 2022, que enguany han estat la reforma dels sanitaris de l'escola Monsenyor Gibert, la senyalització de l'anella verda de Sant Fruitós de Bages, i la compra d'una torre multifuncional per a realitzar exercicis al gimnàs del camp de futbol municipal.

La Festa Major va cloure amb el Cobert ple per escoltar el monòleg Tinder sorpresa d’Albert Casanovas que va fer riure a tot el pati de butaques.