El 7è Festival Test s'inaugurarà aquest cap de setmana a Gironella i Avinyó

S'hi presentaran els catorze espectacles seleccionats pel festival que a la tardor es traslladaran a la resta de la Xarxa de Pobles Creatius

Representants dels catorze municipis que formen la Xarxa de Pobles Creatius
Representants dels catorze municipis que formen la Xarxa de Pobles Creatius | ACN
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:40h
Aquest cap de setmana s'estrenarà a Gironella (el Berguedà) i Avinyó la setena edició del Festival Test impulsat per Cal Gras, amb la presentació dels catorze espectacles seleccionats pel festival que a la tardor es traslladaran a la resta de la Xarxa de Pobles Creatius.

Els espectacles del festival, oberts a tots els llenguatges artístics, es caracteritzen per ser de curta durada, per a espais reduïts i no convencionals, on la distància entre públic i artistes és mínima, i fa augmentar l'experiència del públic i la intensitat de l'espectacle.

La Xarxa de Pobles Creatius que s'han adherit al Festival Test són catorze municipis de quatre comarques diferents que conformen el jurat per a la selecció de les companyies i contribueixen al suport econòmic i estructural per a la programació del Festival. Els catorze municipis són Avinyó, Artés, Balsareny, Callús, Gironella, Santa Maria d'Oló, Navarcles, Navàs, Prats de Lluçanès, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola i OTP Cabrianes.

Les companyies interessades a participar en el Test presenten les seves propostes a la convocatòria del festival, amb un espectacle d'una durada màxima de 25 minuts i tècnicament senzill per tal de ser programats a qualsevol espai. Les propostes seleccionades són programades al festival inaugural que es realitzarà aquest cap de setmana, i des d'aquí seran escollides per la resta de poblacions per ser programades durant els mesos d'octubre i novembre conformant així la totalitat del festival. Cada dia de representació es realitzen tres passis I es remunera amb un catxet total de 350 euros + IVA.

El Festival d'Inauguració del Test començarà aquest divendres a partir de 2/4 de 10 del vespre a la plaça de la Vila de Gironella, que acollirà els espectacles La inauguració de la Cia. La Kakofónikas; La roba bruta de la Cia. Teatre Efímer, Això no és un mapa d'El Somni Produccions, Ull nu d'Orígens, SL (Societat al Límit) de CosinsArt, Foradada de Moll de l'Os, i Començar de La Bandarra. L'entrada serà gratuïta.

L'endemà dissabte serà el torn de l'Institut Escola la Barnola d'Avinyó on, entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre, es podran veure Guurka de Derecha Izquierda, Babar de La Treva, La imatge de La Confiança, Homes? Quina mandra! de Xènia Sellarés González, Historias subyacentes de una mente de Damián Bojorque, Ets la llet! de NonGrata, i Desaparellats de la Cia. Low Cost. El preu de l'entrada serà de 8 euros.