agressivitat

De la plaça Hospital fins a la Gispert agredint tothom: «m'han retirat la paga i algú ho pagarà»

Un operatiu entre Policia Local de Manresa i Mossos detenen l'home després d'un mínim de cinc agressions amb acarnissament i una dotzena de cops i empentes contra gent que passejava

Agents de la Policia Local de Manresa i dels Mossos amb l'agressor a la paret | Pere Fontanals
per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 4 de juliol de 2022 a les 21:04 |
Dues patrulles de la Policia Local de Manresa es presenten a la plaça Gispert fent grinyolar pneumàtics just dos minuts després d'una trucada avisant de la violenta agressió a un home gran, que si no hagués estat per la gent que l'empaitava l'agressor hagués continuat amb la víctima a terra bocaterrosa.

L'agressor fuig pel carrer Sant Francesc amenaçant, "jo no cobraré però vosaltres ho pagareu". Finalment, l'operatiu policial l'atura a la Muralla cantonada amb carrer de l'Apotecari, a l'esquena de l'antic Hotel Pere III. També arriben els Mossos d'Esquadra. És aquest dilluns a 2/4 de 7 de la tarda.


L'home raja sang pel nas i continua desafiant el nombrós col·lectiu que l'ha anat empaitant des del carrer Sobrerroca: "A mi m'han retirat la paga, però vosaltres la cobrareu". Els que l'han empaitat despotriquen d'ell: "Porta agredint tothom qui li passa pel davant des del carrer Sobrerroca". La febre agressora, però, havia començat abans.

La policia confirma a NacióManresa que la primera agressió s'ha produït a la plaça de l'Hospital, a Sant Andreu, on ha colpejat contínuament un avi octogenari fins fer-lo caure a terra. Sense cap contacte anterior. Ni un comentari. Ni una mirada. Perquè era davant seu. I perquè li havien "retirat la paga".


Després, ha fet camí pel carrer Hospital, Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel, plana de l'Om, Vilanova i plaça Gispert. Colpejant i empentant tothom qui es trobava pel camí. A cops de puny i de peu. I agredint sense contemplacions qui li recriminava l'actitud. Pel camí, diversos vianants han trucat al 112 fins a la trucada final a la plaça Gispert on la policia ha pogut entrar amb les patrulles i detenir-lo poc després, cinquanta metres enllà. L'agressor, però, continuava cridant: "això ho pagareu tots". Tot i estar envoltat de policies.

Tot i que ha estat la Policia Local qui l'ha interceptat per evitar que les agressions continuessin, han estat els Mossos d'Esquadra qui han acabat practicant la detenció. Agents de la Policia Local completaven l'informe a la plaça Gispert agafant el testimoni de l'última víctima, encara espantada, asseguda en una cadira del bar Pardal.

Última perquè, "com a mínim han estat cinc les trucades que hem rebut de diferents agressions durant tot el trajecte", però "segurament en seran més ja que agredia tothom qui li passava per davant en un moment en què hi ha molta gent pel carrer".

El detingut, de poc més de 50 anys -a falta d'informació oficial (dimarts al matí)-, no ha ofert resistència als agents de l'autoritat, més enllà de les amenaces que llançava sobre els vianants que s'havien aturat per xafardejar davant de la important presència policial. Durant el seu camí ha comès, com a mínim, cinc agressions violentes amb acarnissament, però pel que han comentat els testimonis que l'han anat empaitant, entre empenyes i cops de puny sense motiu, hauria agredit una dotzena de persones. Una dotzena de persones que l'única culpa que tenen és haver coincidit amb ell en el camí mentre passejaven.

 

Participació