ICL Iberia publica per vuitè any consecutiu la seva Memòria de Sostenibilitat

El 2021 va vendre 615.219 tones de potassa i 1.135.261 tones de sal, i va inaugurar la rampa de Cabanasses

ICL Iberia a Súria
ICL Iberia a Súria | ICL
Redacció
03 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:51h
ICL Iberia ha fet pública la vuitena edició de la seva Memòria de Sostenibilitat. Es tracta d'un extens document de 94 pàgines que recull els indicadors de l'empresa relatius a l'exercici del 2021. 

Entre les dades que hi apareixen, destaca la venda de 615.219 tones de potassa (el 74% de la qual es va exportar i el 99% es va destinar a l'activitat agrícola com a fertilitzant) i la comercialització de 1.135.261 tones de sal (el 46,5% de la qual es va destinar al desglaç de carreteres i la resta a la indústria electroquímica). La memòria també reflecteix la inversió que l'empresa va realitzar l'any passat de 61 milions d'euros amb una xifra de negoci de 242 milions d'euros. 

Entre els fets rellevants del 2021 hi ha la inauguració de la rampa de Cabanasses, que connecta la mina amb la planta de tractament de Súria amb una cinta transportadora i que suposa un gran pas cap a una mineria més sostenible, millorant la seguretat i l'eficiència de l'activitat i al mateix temps reduint el seu impacte ambiental (la seva petjada de carboni), entre d'altres eliminant la circulació de camions de transport de mineral que fins ara passaven pel centre urbà de Súria. També s'ha construït una nova planta de tractament de sal de desglaç i la renovació de les instal·lacions de càrrega de trens i camions, així com la consolidació de la nova terminal de la companyia al Port de Barcelona

Durant el 2021 la inversió ambiental de la companyia va ser de 10,4 milions d'euros i es va aconseguir la reducció de 4,78% de producció de residus respecte el 2020. En aquest mateix sentit, el 100% de l'electricitat utilitzada per l'empresa és procedent de fonts renovables. 

ICL Iberia ha estat guardonada el 2021 amb la categoria EsAgua Gold per "la implicació i el compromís amb la gestió dels recursos hídrics en l'activitat". La categoria Gold és un reconeixement a les organitzacions que, a banda de calcular la petjada hídrica i d'aigua de manera verificada, han implementat un pla de mesures de reducció de la petjada. 

També destaquen les més d'11.000 hores de formació en prevenció de riscos laborals entre la plantilla amb més de 1.700 participants. 

La Memòria de Sostenibilitat sencera es pot consultar en aquest enllaç.
Arxivat a