La Festa Major de Sant Vicenç de Castellet estrenarà la riba del Llobregat com a espai lúdic

El concert de Doctor Prats i les barraques d'entitats seran els plats forts de la programació d'actes

El concert de Doctor Prats serà un dels plats forts de la Festa Major de Sant Vicenç
El concert de Doctor Prats serà un dels plats forts de la Festa Major de Sant Vicenç | Promocional
Redacció
03 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:00h
Sant Vicenç de Castellet ho té tot a punt per celebrar la Festa Major d'Estiu del 8 a l'11 de juliol, que recupera la normalitat després de dos anys de restriccions a conseqüència de la situació de pandèmia. El concert de Doctor Prats, un dels grups referents del panorama català, les barraques d'entitats a la plaça Onze de Setembre i la descoberta de la riba del riu Llobregat com a espai de festa són tres dels plats forts del programa popular que ofereix actes per a tots els públics.

La festa estrenarà aquest any un cartell que s'ha triat per primera vegada a partir de la participació popular dels veïns del municipi. La imatge triada és l'obra de la dissenyadora gràfica santvicentina Alba Malo.

Primera nit
El divendres dia 8 de juliol la festa serà sonada a la nit amb la Llegenda de Castellet, a partir de les 11 de la nit amb un recorregut que omplirà de foc i diables els carrers i places de Sant Vicenç de Castellet. L'itinerari començarà a la plaça Clavé i acabarà a la plaça Onze de Setembre. En aquest espai, hi haurà el concert de Festa Major amb Doctor Prats i el DJ Òscar Nadal. La plaça de l'Onze de Setembre també estrenarà un espai de barraques amb protagonisme per a les entitats que tindran les barraques durant tota la Festa Major. També es comptarà amb un Punt Lila i Àngels de Nit.

Els actes de divendres es completaran amb la inauguració del Servei Ocupacional d'Ampans a Sant Vicenç de Castellet, que també protagonitzarà el pregó, i la cercavila de pubillatge i la proclamació de la pubilla i l'hereu 2022.

Esports, animació i música
Dissabte al matí es farà el torneig d'esquaix infantil i adult de Festa Major, se celebrarà l'acte de lliurament de la Medalla de Sant Vicenç 2022 i a la tarda es programarà l'espectacle d'animació i teatre infantil Histriònic a càrrec de la companyia El Replà. Al vespre l'Orquestra Maravella posarà la música als concerts i el ball de Festa Major. Mentre que a partir de la mitjanit el concert jove tindrà com a protagonistes Raggatunning i el DJ Weah a la mateixa plaça de l'Onze de Setembre.

Diumenge amb tradició i espais nous
Diumenge serà el torn per a la XXVII Trobada de Gegants amb la participació de les colles de Rubí, Sarrià, Masllorenç, Ripoll, Borges Blanques, Serrallo, Espinalvet, Escola Bressol El Niu, Tabalers Pik-bé i Sant Vicenç de Castellet amb una cercavila que començarà i acabarà a la plaça de l'Ajuntament. També hi haurà la missa de Festa Major i a la tarda la Cobla Lluïsos de Taradell oferirà el concert de sardanes.

Festa al Riu
També a la tarda se celebrarà la Festa al Riu a la riba del Llobregat, amb l'accés a través de la baixada al costat del pont d'entrada a la població. Aquí es programaran jocs infantils d'enginy i estratègia, es lliuraran els premis del Concurs de Fotografia de natura urbana i hi haurà un espectacle que convida a la reflexió sobre el món que vivim i que volem deixar, amb la companyia La Industrial Teatrera. A la nit la plaça de l'Onze de Setembre serà l'escenari de l'espectacle Electrobacasis de la Camerata Bacasis i el DJ Arzzett, que trencaran els tòpics de les orquestres de música clàssica. 

Dilluns, últim dia
El programa de Festa Major viurà el seu darrer dia el dilluns 11 de juliol amb el castell de focs de la Pirotècnica Igual, si les condicions meteorològiques i de risc d'incendi forestal ho permeten, i la tradicional Nit d'Havaneres i rom cremat amb el grup Mestre d'Aixa a l'esplanada de l'IES Castellet. Abans, al matí els més petits podran gaudir de l'animació i la festa d'escuma i a la tarda es programarà el concerts dels Superherois.

La Festa Major és organitzada des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.