Una pel·lícula manresana s'estrenarà al cinema 46 anys després de la gravació

La pel·lícula, titulada "Primer Aniversari", s'emetrà únicament al cinema Bages Centre de Manresa el pròxim diumenge

Escena de la pel·lícula «Primer Aniversari»
Escena de la pel·lícula «Primer Aniversari» | Claret / Arrufat /Renalias
Redacció
01 de juliol del 2022
Actualitzat a les 16:55h
El 1975, un grup de joves manresans d'entre 14 i 18 anys encapçalat per Pere Claret, Manel Arrufat i Josep Renalias va començar a fer cinema en súper-8. La seva afició els va portar a presentar curtmetratges als concursos organitzats per l'entitat Film Club Manresa.

Moltes d'aquestes pel·lícules van ser premiades i això els encoratjava a continuar fent allò que tant els agradava. Entre altres projectes i experiències, el 1976 en van començar una que per circumstàncies de la vida va quedar inacabada.

Un cop van finalitzar la carrera professional, aquests tres amics han tingut el temps i l'empenta per retrobar-se i acabar el que havien començat fa tants anys. S'ha recuperat i digitalitzat la cinta en alta definició, s'ha fet el muntatge, la sonorització i s'han gravat unes últimes escenes que s'havien escrit fa més de quaranta anys i no s'havien pogut rodar, però que pel seu caràcter intemporal s'adapten a la narrativa.


La pel·lícula, gravada en 12 localitzacions diferents, a part de Manresa, fa viure un viatge en el temps que transporta a l'època de la transició, un context que va marcar el passat, present i futur d'aquest llargmetratge finalment acabat. 

L'estrena de la pel·lícula, que es titula Primer Aniversari, tindrà lloc aquest diumenge a 2/4 d'11 del matí a la sala 7 del cinema Bages Centre que reunirà més de 250 espectadors.