Aigües de Manresa destina prop de 900.000 euros per millorar la xarxa d'aigua i clavegueram de la ciutat

En total són tretze obres que es portaran a terme, majoritàriament, durant l'estiu

Treballs d'Aigües de Manresa al carrer Dos de Maig
Treballs d'Aigües de Manresa al carrer Dos de Maig | AjM
Redacció
01 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:04h
Aigües de Manresa destinarà a prop de 900.000 euros per millorar la xarxa d'aigua i clavegueram de diversos punts de la ciutat. Algunes de les obres ja han començat aquesta setmana, i la resta ho farà durant les pròximes cinc setmanes.

En total són tretze obres, sis de millora del clavegueram i set de la xarxa d'aigua potable. Aquests treballs suposen modificacions de mobilitat que se n'aniran anunciant a través de la web de l'Ajuntament de Manresa a mesura que s'acostin les dates.

Aquestes obres responen a una part del pla d'inversions per l'any 2022 que Aigües de Manresa preveu realitzar per les xarxes d'abastament i clavegueram de Manresa.

El calendari d'actuacions podria variar a causa de canvis administratius o bé de disponibilitat de proveïdors i materials.

Treballs a la xarxa d'aigua potable
Les obres a la xarxa d'aigua tenen un pressupost de 437.287,54 euros (IVA a part) i s'executaran en diferents parts de la ciutat.

Aquesta setmana ja s'han iniciat les obres a la rotonda de la plaça Prat de la Riba (amb una durada de dues setmanes), i al carrer Nou de Valldaura (amb una durada de quatre setmanes). Dilluns vinent, 4 de juliol, s'iniciaran les obres al carrer Sarret i Arbós i carrer Barcelona, que s'allargaran durant nou setmanes. El dia 11 de juliol arrencaran les de l'avinguda Bases de Manresa, entre Ramon Iglesias i avinguda Universitària, de dues setmanes. La setmana del 18 de juliol engegaran els treballs de la carretera de Cardona, de sis setmanes. I finalment el dia 1 d'agost, es portarà a terme la renovació de la xarxa a l'avinguda dels Dolors, 2-10, amb una durada de tres setmanes.

Calendari d'obres per a l'aigua potable
- Renovació xarxa Prat de la Riba. (Del 27 de juny al 10 de juliol)
- Renovació xarxa carrer Nou de Valldaura (del 27 de juny al 24 de juliol)
- Renovació xarxa  carrer Sarret i Arbós i Barcelona (del 4 de juliol al 4 de setembre)
- Millora xarxa carrer Sabadell (del 4 de juliol al 17 de juliol)
- Millora xarxa l'avinguda Bases de Manresa, entre Ramon Iglesias i Avinguda Universitària (De l'11 de juliol al 24 de juliol)
- Renovació xarxa carretera de Cardona 1-51 (de l'11 de juliol al 28 d'agost)
- Renovació avinguda dels Dolors, 2-10 (de l'1 d'agost al 21 d'agost)

Treballs a la xarxa de clavegueram
Les obres destinades a la millora de la xarxa de clavegueram tenen un pressupost de 232.410,09 euros (IVA a part).

Aquesta setmana ja s'han iniciat les dues primeres: al carrer Joan XXIII, amb una durada de nou setmanes, i al carrer Dos de Maig, 20-24, de dues setmanes. La setmana del 4 de juliol, s'iniciaran els treballs al carrer Viladordis, 98-104 i carrer Sabadell, amb una durada de dues setmanes ambdues obres. I finalment l'obra al carrer del Bruc s'iniciarà el 25 de juliol i tindrà una durada de sis setmanes.

Calendari d'obres per al clavegueram
- Renovació clavegueram carrer Joan XXIII (del 27 de juny al 28 d'agost)
- Renovació clavegueram carrer Dos de Maig, 20-24 (del 27 de juny al 10 d'agost)
- Millora clavegueram carrer Viladordis, 98-104 (del 4 de juliol al 17 de juliol)
- Millora clavegueram carrer Sabadell (del 4 de juliol al 17 de juliol)
- Renovació clavegueram carrer del Bruc (del 25 de juliol al 4 de setembre)

Renovació clavegueram Abat Oliba i carrer Súria
Es mereix una menció a part l'obra que es farà per la reparació del torrent dels carrers Abat Oliba i Súria. Aquests treballs, que tenen un pressupost de 213.184,22 euros (IVA a part) i una durada de sis mesos, estan adreçats a rehabilitar les canalitzacions malmeses per on passa el torrent. Aquests treballs tenen previst arrencar el 18 de juliol.

Gran part de l'obra es portarà a terme sota terra i, per tant, l'afectació a la mobilitat no serà tan gran com podria semblar.