El baríton navassenc Carles Pachón guanya un prestigiós concurs alemany de noves veus

D'aquesta manera es converteix en el primer cantant d'òpera de l'Estat que guanya el Premi Neue Stimmen

El baríton navassenc Carles Pachón
El baríton navassenc Carles Pachón | Arxiu particular
Redacció
01 de juliol del 2022
Actualitzat a les 14:39h
El baríton navassenc Carles Pachón ha guanyat aquest dijous, juntament amb la soprano italiana Francesca Pia Vitale, la Final Internacional del Concurs de Cant Neue Stimmen 2022, per a noves veus del panorama operístic internacional, que s'ha celebrat a Gütersloh (Alemanya). Pachón s'ha convertit, d'aquesta manera, en el primer cantant de l'Estat que guanya el prestigiós Concurs de Cant Neue Stimmen.


En aquesta edició, s'hi van presentar 1.364 cantants dels quals van quedar-ne 11 finalistes. Entre ells hi havia Carles Pachón que, aquest dijous, amb la seva actuació on va interpretar Rossini i Wagner, ha aconseguit guanyar el premi, que ha compartit amb Francesca Pia Vitale. Tots dos s'han endut 15.000 euros.

Nascut a Navàs, Pachón ha estat premiat en diversos concursos de renom internacional com al Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas (2017, Barcelona), Concurso Internacional de Canto Alfredo Kraus (2018, Las Palmas), Concurso Internacional de Canto Francisco Araiza (2017, Hermosillo - México), i també d’altres de prestigi local com el Concurs Internacional de Música de Les Corts (2016), el Germans Pla de Balaguer (2016) o el Concurs Mirna Lacambra (2015 i 2016).