Les temperatures s'acostaran als 40°C al Bages en el primer cap de setmana de juliol

Els termòmetres tornaran a marcar valors màxims a gairebé tot el país en el tercer episodi de calor de l'any

Sortida del sol a Barcelona
Sortida del sol a Barcelona | Alfons Puertas / Observatori Fabra
Lluís Girona
01 de juliol del 2022
Actualitzat a les 16:06h
Tornen els dies de molta calor a Catalunya. El primer cap de setmana de juliol, per a molts també el primer de vacances, vindrà acompanyat d'un creixement de les temperatures, que arribarà al seu pic durant el diumenge i que implicarà que en alguns punts del país es pugui fregar els 40°C.

De fet, es preveu que aquest sigui el tercer episodi de calor intensa després dels que es van viure al maig i al juny. Tot plegat passarà després d'un divendres en què es mantindrà l'ambient fresc dels últims dies, amb màximes que rondaran en els 30 °C i que arribaran fins a 32 °C en els llocs més càlids del país.
 
El cap de setmana només farà que allargar l'estabilitat dels últims dies, però amb més calor. L'escenari serà de sol a tot el país, només amb algun ruixat puntual a zones del Pirineu durant la tarda del diumenge. La calor més extrema serà al pla de Lleida, en què les màximes es preveuen de fins a 38°C. Les zones d'interior, en especials les Terres de l'Ebre i la Catalunya Central, també s'aproparan als 40°C. Al litoral, es preveu molta humitat i, per tant, molta xafogor.