S'enfronta a 8 anys de presó per abusar sexualment d'una dona amenaçant-la amb un ganivet

Els fets, que es jutjaran a l'Audiència Provincial, van passar a casa d'ell, al Bages, l'agost de 2020

Palau de Justícia de Barcelona
Palau de Justícia de Barcelona | Adrià Costa
01 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:37h
Un veí del Bages* s'enfrontarà el dijous de la setmana entrant a una petició del fiscal de 8 anys de presó acusat d'un delicte contra la llibertat i indemnitat sexuals d'una dona a qui, presumptament, va amenaçat amb un ganivet a casa seva per poder abusar sexualment d'ella en uns fets que es remunten al 12 d'agost de 2020. El judici se celebrarà a la secció 21a de l'Audiència Provincial de Barcelona.

Segons l'escrit de la Fiscalia, els fets van passar aquell dia mentre acusat i víctima es trobaven al domicili del primer. L'acusat, sense tenir el consentiment de la víctima i amenaçant-la amb un ganivet, la va portar fins a la seva habitació, la va empènyer al llit, la va fer despullar i va abusar sexualment d'ella. Fruit dels abusos, la víctima va patir lesions en forma de dos eritemes i un hematoma. A banda, l'acusat va trencar-li el mòbil perquè no pogués demanar auxili.

Per aquests fets, la Fiscalia demana una condemna de 8 anys de presó per a l'acusat, més 6 anys sense poder-se acostar a la víctima, a més de 8 anys de llibertat vigilada. Aquestes dues últimes mesures, a partir del compliment de la pena de presó.

A més, la Fiscalia també li reclama una indemnització de 6.000 euros pels danys morals soferts per la víctima, així com el valor pericial que es determini per l'aparell mòbil trencat.

* El servei de premsa de la Fiscalia Provincial de Barcelona elimina noms, adreces, poblacions i altres elements dels escrits d'acusació que facilita als mitjans informatius. Això complica la concreció dels veïnatge dels acusats i de les localitats on passen els fets, de manera que obliga a fer servir genèrics del tipus "bagencs" o "Bages" en la redacció de la notícia.

A més, aquesta informació pot no ser del tot correcta perquè els expedients que es donen trasllat des dels jutjats de Manresa també inclouen acusacions sobre fets que passen als municipis del Moianès que històricament havien pertanyut al Bages (Calders, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders o Santa Maria d'Oló).