Sor Lucía Caram recull el Premi Enric Martínez i Julià del Cercle Sant Pere Apòstol de Barcelona

Per "la seva tasca a favor de la solidaritat i justícia social, i la lluita contra la pobresa i l'exclusió social"

Sor Lucía Caram en el moment d'aixecar-se a recollir el premi
Sor Lucía Caram en el moment d'aixecar-se a recollir el premi | Centre Sant Pere Apòstol
Redacció
29 de juny del 2022
Actualitzat a les 22:13h
Amb un Auditori Collell i Fabra del Centre Sant Pere de Barcelona amb tot l'aforament esgotat, ha tingut lloc aquest dimecres el lliurament de la segona edició del Premi Enric Martínez i Julià del Centre Sant Pere Apòstol.

El premi ha recaigut en la monja manresana Sor Lucia Caram i el Projecte #Invulnerables: contra la pobresa infantil, que ella mateixa va crear i que ha estat impulsat per la Fundació "la Caixa". El jurat del premi ha valorat "la seva tasca a favor de la solidaritat i justícia social, i la lluita contra la pobresa i l'exclusió social".

L'acte de lliurament del Premi ha anat precedit pel debat La Pobresa infantil al S.XXI. Present i futur, amb la participació de la pròpia Sor Lucia Caram; Marc Simón, subdirector general de la Fundació "la Caixa", i Laia Pineda, directora de l'Institut Infància i Adolescència.

La presidenta sortint del Centre Sant Pere Apòstol, M. Teresa Baltà, i la presidenta entrant, Mireia Siles, han fet entrega del guardó, una peça escultòrica de Josep Ginestar, a Sor Lucia Caram.

Aquest guardó pretén ser també un homenatge a la figura d'Enric Martínez i Julià, el soci més antic del Centre Sant Pere Apòstol, mort l'any 2019, que amb la seva entrega i dedicació, va saber transmetre els mateixos valors que el Premi representa. La seva personalitat positiva, solidària, discreta, humil i tenaç és sinònim d'humanitat i altruisme, valors que el Premi que porta el seu nom vol ajudar a reivindicar. Sens dubte, un gran reconeixement a un gran home, però també, a tota una generació de lluitadors que de forma anònima i desinteressada van saber donar i segueixen donant exemple.

Després del parèntesi per culpa de la pandèmia, la intenció del Cercle Sant Pere Apòstol és reprendre el lliurament de manera anual.