L'exposició «Bombers 40 anys» obrirà les portes, aquest dijous, al Museu de la Tècnica de Manresa

La mostra es podrà visitar fins al dia 14 de setembre

L'exposició sobre els 40 anys de la DGPEIS arriba a Manresa
L'exposició sobre els 40 anys de la DGPEIS arriba a Manresa | AjBerga
Redacció
29 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:24h
Aquest dijous, 30 de juny, a les 7 de la tarda s'inaugurarà al Museu de la Tècnica de Manresa l'exposició itinerant Bombers 40 anys, amb què es commemoren les quatre primeres dècades de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS), creada al 1980. La inauguració correrà a càrrec de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort.

Manresa és la tercera parada de la itinerància de la mostra, que es va presentar oficialment el passat mes de desembre a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya, a Puigcerdà. Ara, a la capital del Bages, la mostra es podrà veure fins al pròxim dia 14 de setembre, data en què començarà el seu trasllat a Vic.

L'exposició, comissariada pel grup 14x40 de la DGPEIS, inclou maniquins amb els equipaments de diversos grups operatius dels Bombers de la Generalitat, vitrines amb documentació històrica i monitors en què es projecten vídeos explicatius de la història i la tasca dels bombers de Catalunya. Aprofitant la parada a Manresa, també s'hi mostra material històric propi dels bombers de la ciutat, com ara el Ford T, que va ser el primer vehicle a motor de què van disposar, i tres bombes d'aigua carrossades.