Junts Manresa celebra el Dia de l'Orgull LGTBIQ+ amb un col·loqui amb Aurora Madaula

La Secretària Segona de la Mesa del Parlament de Catalunya forma part de diverses comissions, com ara l'anti-LGTBIfòbia o de feminisme

Col·loqui sobre LGTBI a Junts Manresa
Col·loqui sobre LGTBI a Junts Manresa | Junts
Redacció
29 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:02h
Junts Manresa ha commemorat aquest dimecres el Dia de l'Orgull LGTBIQ+ amb un col·loqui acompanyats d'Aurora Madaula, secretària segona de la Mesa del Parlament de Catalunya, responsable de Feminisme i LGTBI i Noves Ciutadanies, i també de Participació Pública. Dins del Parlament, a més, forma part de diverses comissions, com ara la d'antiLGTBIfòbia o de feminisme, entre d'altres. 

El col·loqui, presentat per Lluïsa Tulleuda, coordinadora de Junts Manresa, i precedit per una petita entrevista de la mà de Rosa Maria Ortega, regidora a l'Ajuntament, ha comptat amb la participació dels afiliats i simpatitzants del partit d'arreu de la Vegueria de la Catalunya Central. 

Durant el col·loqui, Madaula ha destacat que el món LGTBI i del Feminisme és alhora el món de la igualtat i els Drets Humans, que ha de ser bandera de tots els partits que s'hi posicionin a favor. Alhora, ha recalcat la importància que dins de Junts es facin més debats sobre la qüestió, atès que és una riquesa que cal potenciar si es vol interpel·lar a més gent dins del moviment. 

Un segon punt ha estat el paper de l'extrema dreta com a contrapès a la reivindicació del col·lectiu i com una força que evidencia l'erosió i empobriment de la democràcia al món actual. 

Darrerament, on s'ha posat molta èmfasi és en l'educació, focalitzada en dos punts principals: d'una banda, la formació del personal d'atenció al públic; d'altra banda, ha destacat la coeducació com una eina que pot ajudar a prevenir un augment de la violència de gènere. En aquesta segona línia, a més, ha destacat el paper de l'educació, la qual segueix tota la vida i que no acaba amb el període escolar, sinó que també es troba a la influència externa. 

Finalment, el debat s'ha traslladat als afiliats, els quals han compartit els seus punts de vista sobre la situació del col·lectiu LGTBIQ+ entre ells i amb Madaula.