«Cal augmentar la col·laboració entre centres de formació professional i empreses»

L'Institut Guillem Catà de Manresa ha reunit diversos representants empresarials i polítics per parlar de la Formació Professional Dual

Jornada sobre l'FP dual a l'institut Guillem Catà
Jornada sobre l'FP dual a l'institut Guillem Catà | INS Guillem Catà
Redacció
28 de juny del 2022
Actualitzat a les 22:39h
A les acaballes d'aquest curs escolar, l'institut Guillem Catà ha volgut reunir representants empresarials i de les diverses administracions públiques per tal de valorar el moment de la formació professional al país i particularment la implementació de l'FP dual. I per agrair-los el compromís i complicitat que hi han trobat.

"Actualment al centre realitzem un total de 18 cicles, 8 dels quals en Dual i, d'aquests, 3 han estat nous d'aquest últim any. I amb la participació dels tutors, aquest darrer curs en conjunt hem formalitzat 27 acords per tal que 27 alumnes hagin començat a fer formació en FCT DUAL" ha plantejat d'entrada Judit Ruiz, coordinadora de FP dual.
 
A l'acte hi han participat Lluís Cererols, cap dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central fins al 2021 i professor de secundària; Albert Marañon, cap de l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages; Mariona Homs, regidora d'Acció i Inclusió Social de l'Ajuntament de Manresa i Eva Anton, directora financera de Framun, així com Carles Lapeña, director de l'Institut Guillem Catà. A darrera hora no hi van poder ser Toni Montiel, prospector de la Catalunya Central al Departament d'Educació, i Montserrat Ficapal, secretària Territorial PIMEC. Tots els assistents van aportar noves informacions del mercat de treball, de la formació professional i més concretament de la seva percepció i experiència positiva de la FP dual.

La trobada ha evidenciat la bona sintonia entre les empreses i el centre i ha servit també per revalidar la predisposició envers futurs cursos. Al final de l'acte, el director, Carles Lapeña, ha reiterat l'agraïment i s'ha mostrat absolutament predisposat a compartir propostes "que facilitin a totes les parts l'aprenentatge i la descoberta laboral. I això ens ho proporciona la Dual, amb alumnes que ja cotitzen i que estableixen bons contactes i experiències".

Posteriorment, docents, empresaris i representants polítics han visitat les instal·lacions professionals de l'institut mentre compartien informalment criteris sobre necessitats del mercat de treball. L'acte ha acabat amb un petit refrigeri entre la seixantena de participants.