Els barris preveuen un estiu delinqüencial «calent» a Manresa

Consideren que la ciutat es troba en un "fràgil equilibri" que en qualsevol moment pot desestabilitzar-se i acabar ocasionant una desmesurada sensació d'inseguretat ciutadana

Reunió de representants de les associacions de veïns de Manresa a la seu de la FAVM
Reunió de representants de les associacions de veïns de Manresa a la seu de la FAVM | FAVM
24 de juny del 2022
Actualitzat a les 10:27h
Les associacions de veïns de Manresa han mostrat el seu "escepticisme" i "desconfiança" respecte de les anàlisis i mesures proposades per la Taula per la seguretat, la convivència i el civisme que va tenir la seva darrera reunió el passat 4 de maig. Els barris van fer aquesta valoració en el transcurs de la trobada que va organitzar la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) el passat 21 de juny.

Els representants veïnals van considerar que les mesures proposades a la Taula són "insuficients, poc concretes, majoritàriament projectades al mitjà termini" i creu que són "clarament ineficaces" per resoldre la situació actual d'inseguretat ciutadana a Manresa.

Per això, els veïns preveuen un estiu delinqüencial "calent" a la ciutat, que es troba en un "fràgil equilibri" que en qualsevol moment pot desestabilitzar-se i acabar ocasionant una desmesurada sensació d'inseguretat ciutadana, com en el passat estiu.

Per a les associacions de veïns, l'Ajuntament de Manresa "no dona a l'abast" i podria fer servir eines com "els 20.000 euros no executats del pressupost d'habitatge". Creuen que és necessari "acabar amb les ocupacions delinqüencials i conflictives" tot fugint de "criminalitzar" les ocupacions que responen a una necessitat social.

La situació post pandèmica, sumada a la crisi que "s'arrossega des de 2008" i la derivada de la guerra d'Ucraïna "planteja un escenari a curt termini gens encoratjador", més encara amb "l'arribada dels delictes estacionals relacionats amb l'estiu".

Així mateix, els veïns denuncien que a Manresa "hi ha punts de venda d’estupefaents perfectament detectats en molts barris i semblen mantenir la activitat sense complexos independentment de l’hora del dia".

Per això demanen més presència policial als barris i traslladaran a la Taula per la seguretat, la convivència i el civisme el neguit de les associacions.