Alumnes del Peguera presenten a l'Ajuntament 32 propostes d'activitats per visitar Manresa

Els estudiants han donat resposta al repte llançat per l'alcalde a l'inici de curs: "Sou capaços de promoure la ciutat de Manresa per als joves?"

Ignasi Cebrian, Albert Tulleuda i Joan Calmet escoltant els alumnes del Peguera
Ignasi Cebrian, Albert Tulleuda i Joan Calmet escoltant els alumnes del Peguera | INS Lluís de Peguera
Redacció
23 de juny del 2022
Actualitzat a les 15:02h
Els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Lluís de Peguera han exposat davant del regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, i d'Albert Tulleuda, director executiu de Manresa 2022, els productes creats dins del projecte Visita Manresa amb nosaltres dut a terme durant l'any 21-22 a les aules. Els alumnes, a principi de curs, van recollir el repte que des del consistori es va llençar per a la creació de projectes que permetin preparar visites a la ciutat de Manresa, organitzades i pensades des d'una òptica molt jove.

Al llarg de l'any, l'equip docent, ha transmès els continguts treballats des dels diferents àmbits educatius (lingüístic, matemàtic, artístic, social, etc.) per tal de guiar l'alumnat en la descoberta del municipi des d'una perspectiva educativa. Un cop acabada la fase d'investigació que ha ocupat les hores de Treball Globalitzat de gran part del curs, en les darreres setmanes l'alumnat ha tractat la informació per crear maneres de promoure el patrimoni de la ciutat i el seu entorn entre el jovent, amb l'objectiu de donar resposta al repte llançat per l'alcalde a l'inici de curs: "Sou capaços de promoure la ciutat de Manresa per als joves?".

Durant la sessió de cloenda institucional, els joves estudiants van poder exposar fins a 32 propostes diferents que han construït de manera cooperativa amb els companys d'aula i es va publicar mitjançant la web de l'Institut i les xarxes socials el lloc virtual on tothom podria consultar els projectes.

Després d'escoltar amb interès la quantitat d'idees originals que van sorgir des de i pels joves de la ciutat, tant el regidor Joan Calmet, com el director executiu, Albert Tulleuda van concloure l'acte felicitant la feina i agraint la inspiradora iniciativa tot sentenciant que l'alumnat va resoldre amb èxit el repte llançat a inici de curs.