El 18è Mundialet Intercultural de futbol de Manresa arrencarà dissabte al Congost

El campionat torna després de dos anys amb l'objectiu de ser una eina de convivència i reflectir la gran diversitat cultural i d'orígens de la ciutat

Aquest dijous s'ha celebrat el 18è Mundialet Intercultural de futbol de Manresa
Aquest dijous s'ha celebrat el 18è Mundialet Intercultural de futbol de Manresa | AjM
Redacció
23 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:41h
El Mundialet Intercultural de futbol de Manresa arribarà enguany a la seva 18a edició, una majoria d'edat suficient per a un clàssic de l'estiu esportiu manresà i comarcal, un cop superat l'entrebanc de la pandèmia que va fer que l'any passat només es pogués celebrar una part, sense poder acabar per prevenció davant la situació sanitària. Al llarg de tots aquests anys, l'ONG Diapo, de suport a la infància i la joventut, l'organitzador del Mundialet, ha aconseguit unir al seu voltant moltes col·laboracions i voluntats, entre altres, la Federació Catalana de Futbol, l'Associació de Veïns de la Sagrada Família i l'Ajuntament de Manresa.

El Mundialet és un reflex de la gran diversitat cultural i d'orígens d'una ciutat amb població originària de 113 països i el 19% de població estrangera. Al Mundialet hi trobem equips que agrupen manresans i manresanes de països provinents d'Àfrica, Amèrica i Europa, o bé ja nascuts aquí.

Els detalls de la nova edició han estat presentats aquest dijous pel regidor de Nova Ciutadania i Cooperació de l'Ajuntament de Manresa, Jamaa Mbarki; el regidor d'Esports, Antoni Massegú; el subdelegat al Bages-Berguedà-Cerdanya, Miguel Pérez; i representants de l'organització i dels equips participants, Luis Villa, Jorge Eliecer Pulido i Verònica Jaramillo.

El regidor Jamaa Mbarki ha subratllat la satisfacció per una nova edició d'un torneig que "reflecteix la gran diversitat cultural i d'orígens de la ciutat i és una excel·lent eina d'integració". Antoni Massegú ha destacat el caràcter esportiu de la ciutat de Manresa, de la fortalesa de les seves entitats i clubs en moltes disciplines i ha animat a assistir a un torneig clàssic de l'estiu "que exhibeix un alt nivell competitiu". Miguel Pérez Guerra s'ha mostrat "content de donar suport, un any més, com a Federació a un esdeveniment futbolístic com és aquest Mundialet".  

Al seu torn, Luis Villa ha fet un recordatori dels orígens del torneig i "la bona feina d'un grup de persones com el Mocthar Thera tant en la consolidació del Mundialet com el treball amb els joves de l'ONG Diapo, que en aquests moments compta amb gairebé 200 nens". Jorge Eliecer Pulido, conegut com La veu del Mundialet, ha posat èmfasi en el caràcter educatiu del torneig, un ADN que ha passat de grans a joves, així com el treball de Diapo per aportar "il·lusió, convivència, educació i salut esportiva i mental" dels més joves. Finalment, Veronica Jaramillo ha posat en valor la celebració de la competició en la categoria femenina, que enguany celebra la 12a edició.

L'acte d'inauguració, aquest dissabte a les 5 de la tarda
El dia de la inauguració serà aquest pròxim dissabte 25 de juny a les 5 de la tarda a l'Estadi del Congost, amb la desfilada de tots els equips participants.

Els diversos tornejos que s'agrupen al voltant del Mundialet tindran lloc des del dissabte 25 de juny i fins al dissabte 30 de juliol. Les diverses categories que jugaran són l'absoluta, la femenina i la de veterans.

A la categoria absoluta participaran 12 equips, en representació de 12 països diferents, dividits en 4 grups: Argentina, Xile, Brasil (grup A); Senegal, Equador, Colòmbia (grup B); Veneçuela, Marroc, Gàmbia (grup C); i Hondures, Paraguai, Bolívia (grup D).

A la categoria de veterans participaran 12 equips, també dividits en quatre grups: Colòmbia, Holanda, Qatar (grup A); Perú, Mauritània, Bolívia (grup B); Hondures, Marroc, Paraguai (grup C); i Equador, Andorra, Catalunya (grup D).

A la categoria femenina participaran 6 equips dividits en 2 grups: Argentina, Equador i Brasil (grup A); i Colòmbia, Paraguai i Bolívia (grup B).

Els diferents guanyadors dels campionats del Mundialet al llarg dels anys, i sense comptar els darrers aturats per la pandèmia, han estat els següents: Senegal (2004), Catalunya (2005), Guinea Conakry (2006), Senegal (2007), Guinea Conakry (2008), Marroc (2009), Espanya (2010), Senegal (2011), Argentina (2012) , Paraguai (2013 i 2014), Bolívia (2015), Marroc (2016), Argentina (2017), Xile (2018) i Paraguai (2019).