La DO Pla de Bages amplia el termini dels premis Viu la Pedra Seca

El termini s'ha ampliat fins al 31 de juliol per tal de que tots els interessats puguin fer la seva sol·licitud

Barraca del Guenyo a Castellnou de Bages
Barraca del Guenyo a Castellnou de Bages | DO Pla de Bages
Redacció
23 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:43h
El dimarts dia 21 de juny acabava el termini de la convocatòria 2022 dels premis Viu la Pedra Seca. La DO Pla de Bages ha decidit ampliar el termini de presentació de projectes fins el 31 de juliol per tal de que tots els interessats puguin fer la seva sol·licitud.

Els premis Viu la Pedra Seca tenen com a objectiu la rehabilitació i conservació de les construccions de pedra seca així com la posada en valor a partir de la promoció, l'estudi, la investigació, la recerca i l'educació vinculada al patrimoni vitícola de la pedra seca, principalment en l'àmbit de la DO Pla de Bages.

S'estableixen dues categories de premis: Pedra Seca, basat en la rehabilitació de barraques de vinya, tines, marges, basses d'aigua tancades, etc., construïdes totalment amb la tècnica de “pedra seca”, és a dir, la col·locació de pedres sense cap material d'unió o amb el material que en aquell temps s'emprava. Per presentar-s'hi cal afegir a la inscripció fotografies d'abans de la restauració. Els participants podran participar amb més d'una construcció.

I l'altre que és el premi Pedra Viva, orientat a la recerca, projecció i posada en valor del mateix patrimoni. Es volen abarcar els treballs referents a la investigació, treballs de recerca, projectes de final de carrera, educatius, iniciatives, obres i accions de promoció i difusió, relacionats amb el patrimoni vitivinícola de la pedra seca. Les valoracions del jurat es faran segons la rellevància de la investigació, estudi o projecte, l'esforç per a la seva consecució, l'efecte en la difusió en el territori i la seva projecció de futur.