Aira-Frontmatec obrirà una nova planta a Cardona amb una inversió inicial de 7 milions d'euros

L'empresa preveu una inversió total de més de 20 milions d'euros fins el 2030 i la creació de més de 100 llocs de treball

Presentació de la inversió que Aira-Frontmatec farà a Cardona
Presentació de la inversió que Aira-Frontmatec farà a Cardona | AjCdn
Redacció
22 de juny del 2022
Actualitzat el 23 de juny a les 10:07h
Després d'anys de sòlida col·laboració amb Aira Robòtics, empresa cardonina especialitzada en robòtica aplicada a la indústria càrnica, Frontmatec, la segona empresa a nivell mundial en l'automatització de la indústria alimentària i la construcció d'escorxadors, n'ha adquirit la totalitat i ara presenta l'obertura d'una nova planta a Cardona prevista el 2024.

Els plans de l'empresa danesa són potenciar la nova planta cardonina com el principal centre de competència global de Frontmatec per a totes les activitats robòtiques, inclosa tota l'àrea de desenvolupament tecnològic i recerca. Per dur a terme aquesta acció, l'empresa danesa adquireix més de 50.000 m2 de sòl al nou polígon industrial de Cardona, fet que comportarà el desenvolupament de la segona fase del polígon industrial de la Cort II, una fase que no estava prevista inicialment per aquest 2023. 

Aquest anunci implica que Cardona desenvoluparà, durant l'any 2023 i 2024, la totalitat del seu polígon, amb més de 150.000 m2 de sòl industrial net.

L'empresa Frontmatec ja ha aprovat una inversió de 7 milions d'euros en una primera fase per a construir una planta de 10.000 metres quadrats al polígon de la Cort II, i que comportarà duplicar la superfície de l'actual empresa d'Aira Robòtica i augmentar un 50% de nous treballadors entre els anys 2022 i 2025.

Així, amb aquesta nova inversió, que s'ha presentat aquest dimecres a Cardona amb la presència del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, els directors de les empreses Aira i Frontmatec representants de l'Institut Català del Sòl i agents implicats, la planta de Cardona es convertirà amb el centre de desenvolupament tecnològic de tot el grup internacional. 

Aquestes instal·lacions comptaran amb els sistemes més avançats i funcionaran com un centre de producció addicional per a altres solucions de Frontmatec i, així, es consolidarà l'estratègia dins del lideratge tecnològic en automatització, i en particular en robòtica, que està experimentant una forta demanda a nivell mundial.

Inversions futures
Per altra banda, Frontmatec té intenció d'obrir un altre centre de producció a Cardona abans del 2030 en els 50.000 m2 que adquirirà aquest estiu, i que comportarà assolir la xifra de més de 100 treballadors, amb una inversió de més de 15 milions d'euros. 

Per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, el projecte que es presenta representa "un punt d'inflexió pel present i futur de Cardona". Amb aquest anunci, més de 100 treballadors i 20 milions d'inversions fins el 2030, "assolim una de les majors fites dels darrers 40 anys i fem un pas endavant en el progrés social i econòmic de la nostra vila". 

L'alcalde afirma que aquest és el resultat del treball de molts anys i moltes persones i que ara "ens toca continuar treballant de valent per tal de tancar tot l'ecosistema que ha d'acompanyar el desenvolupament del polígon i una inversió com aquesta, amb temes claus com l'habitatge i la formació i per això fa una crida a tots les institucions i agents públic i privats a unir esforços per assolir aquest objectius". 

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que "és una notícia magnífica per Cardona, tant pel que suposa aquest projecte en sí mateix, com pel seu potencial dinamitzador de la vida econòmica del municipi" però també pel conjunt del país ja que "genera llocs de treball qualificats, contribueix a l'equilibri territorial i reforça l'ecosistema de la indústria alimentària de Catalunya, un àmbit d'alt valor estratègic i de futur". 
Arxivat a