Raül Romeva visita entitats i associacions del Bages

Al final de la jornada ha presentat el seu llibre "A l'altra banda del mur" a l'Espai Òmnium

Raül Romeva signant llibres a l'Espai Òmnium al final de la jornada bagenca
Raül Romeva signant llibres a l'Espai Òmnium al final de la jornada bagenca | ERC
Redacció
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:37h
El vicesecretari de Prospectiva i Agenda 2030 d'ERC, Raül Romeva, s'ha desplaçat aquest dimarts a la comarca del Bages amb motiu de les visites que l'exconseller desenvolupa al llarg del territori per conèixer projectes i iniciatives d'entitats, empreses, associacions i col·lectius en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

La matinal s'ha iniciat amb una reunió amb la Denominació d'Origen Pla de Bages, a l'Espai Artium - Celler Cooperatiu d'Artés, per conèixer la tasca de l'associació que té el propòsit de donar valor als vins de la comarca i que actualment treballa per recuperar les varietats perdudes i la identitat del patrimoni. Romeva ha estat acompanyat de l'alcalde d'Artés, Enric Forcada, i el conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas.

Seguidament, l'exconseller s'ha desplaçat a Manresa per trobar-se amb l'Associació d'Empresaris Bufalvent per a conèixer el projecte Manresa en Simbiosi (Indústria Circular del Bages) i altres iniciatives de l'entitat. A la reunió, que ha comptat amb diversos empresaris i empresàries del polígon, hi ha assistit l'alcalde de Manresa, Marc Aloy; el diputat al Parlament i alcalde de Cardona, Ferran Estruch; la presidenta d’ERC Bages, Marta Viladés, i la regidora d'Ocupació, Empresa i Coneixement a l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz. Finalitzada la matinal, Romeva ha assistit a una trobada amb alcaldies, portaveus de grups municipals i altres representants d'Esquerra Republicana a la comarca.

El programa de la tarda ha inclòs una visita a la Casa Flors Sirera per assistir a una reunió amb entitats en l'àmbit de la cooperació, cultura de la pau i interculturalitat, que han pogut explicar la tasca que fan i reflexionar conjuntament sobre els reptes actuals i com afrontar-los des dels municipis. Mariona Homs, secretària general ERC Catalunya Central i regidora Acció i Inclusió Social; Jamaa Mbarki, regidor Nova Ciutadania i Cooperació, i Marta Viladés, han estat presents en la trobada.

Per concloure la visita de Raül Romeva a la comarca, l'Espai Òmnium de Manresa ha acollit la presentació del llibre A l'altra banda del mur. Romeva, acompanyat de Mariona Homs, ha presentat el seu últim treball que posa al centre del debat la veritable funció del sistema penitenciari al nostre país.