Un bagenc s'enfronta a 3 anys de presó per assetjar sexualment una nena de 12 anys a través d'Instagram

Segons la Fiscalia l'acusat va practicar "child grooming" i exhibicionisme davant la menor entre l'agost de 2019 i febrer de 2020

Imatge d'arxiu d'un judici a l'interior de l'Audiència Provincial de Barcelona
Imatge d'arxiu d'un judici a l'interior de l'Audiència Provincial de Barcelona | Laura Casademont
22 de juny del 2022
Actualitzat el 01 de juliol a les 11:25h
La secció de criminalitat informàtica de l'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el proper dimecres un bagenc* a qui la Fiscalia demana 3 anys de presó per un presumpte delicte de child grooming -accedir a menors a través de les xarxes socials amb ànims sexuals- i un altre d'exhibicionisme.

Segons l'escrit de l'acusació, entre el mes d'agost de 2019 i el 7 de febrer de 2020, l'acusat, "coneixedor que la seva interlocutora a les xarxes tenia 12 anys", va mantenir converses de marcat caràcter sexual amb la víctima, a qui enviava fotografies i vídeos masturbant-se, i a qui feia videotrucades amb el mateix propòsit.

Aquestes converses van anar pujant el seu caràcter explícit, i l'acusat va arribar a convidar a la nena en reiterades ocasions a desplaçar-se fins a casa seva per a practicar sexe. La menor no va arribar a acceptar en cap ocasió les seves propostes. Arran de tots aquests fets, la víctima ha sofert estrés posttraumàtic.

Per tot plegat, la Fiscalia demana 2 anys de presó per a l'acusat per un delicte de child grooming i 1 any més de presó per un segon delicte d'exhibicionisme a menor d'edat. La demanda fiscal també demana que no se'l permeti treballar en cap activitat, remunerada o no, on hi hagi menors d'edat, i també que se li apliqui una ordre d'allunyament de 500 metres respecte de la víctima. La Fiscalia també demana, com a mesura accessòria, la seva llibertat vigilada durant 5 anys un cop completada la condemna de presó.

Pel que fa a la responsabilitat civil, l'acusació demana una indemnització de 3.000 euros pels danys morals soferts per la menor.

* El servei de premsa de la Fiscalia Provincial de Barcelona elimina noms, adreces, poblacions i altres elements dels escrits d'acusació que facilita als mitjans informatius. Això complica la concreció dels veïnatge dels acusats i de les localitats on passen els fets, de manera que obliga a fer servir genèrics del tipus "bagencs" o "Bages" en la redacció de la notícia.

A més, aquesta informació pot no ser del tot correcta perquè els expedients que es donen trasllat des dels jutjats de Manresa també inclouen acusacions sobre fets que passen als municipis del Moianès que històricament havien pertanyut al Bages (Calders, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders o Santa Maria d'Oló).