El Cor de Teies estrenarà divendres al Convent de Santpedor «Sons de lluna»

L'espectacle també es representarà, el següent divendres, a Cabrianes i el novembre, en una versió ampliada, al Kursaal de Manresa

El Cor de Teies tornarà a actuar divendres a Santpedor
El Cor de Teies tornarà a actuar divendres a Santpedor | Promocional
Redacció
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 17:30h
El Convent de Santpedor acollirà aquest divendres, dia de Sant Joan, a les 9 del vespre un concert del Cor de Teies, format per una trentena de dones de Santpedor i altres municipis del Bages. Aquest cop presenten l'espectacle Sons de lluna, que recull cançons que ens faran viatjar al llarg d'una nit i endinsar-nos en els poders de la lluna. Sota la direcció de Marc Reguant, l'espectacle comptarà amb la col·laboració dels músics Jaume Sonet (piano), Anna Clarena (violí), Timothée Kamba Tobias (percussió) i Mònica Blanque (contrabaix).

Des de temps antics s'ha utilitzat la lluna per mesurar el pas del temps. Totes les cultures li han atribuït una influència sobre l'ésser humà. S'ha relacionat amb el moviment de les marees, amb el cultiu de la terra, amb la mitologia, amb creences populars, amb la superstició, amb la bogeria, amb la irracionalitat i, sovint, ha estat associada al cicle menstrual i als poders femenins. Les fases de la lluna canvien de manera cíclica, simbolitzant el fet de néixer, créixer, decréixer i morir.

L'espectacle Sons de lluna es podrà tornar a veure el següent divendres, 1 de juliol, a El Centru de Cabrianes a les 9 del vespre. I, en una versió ampliada, també es podrà veure el 26 de novembre a les 8 del vespre a la sala gran del teatre Kursaal de Manresa. L'espectacle compta amb la col·laboració de Marta Rabaneda (moviment i posada en escena), Mercè Falip (assistència tècnica) i Eva Subirana (il·lustracions i disseny).

El Cor de Teies -nascut a Santpedor el 2016-, va presentar el 2019, juntament amb el Cor Itzi de Llorenç del Penedès, l'espectacle Dones, que van estrenar a al teatre Kursaal de Manresa i van oferir també a l'Auditori Pau Casals de Sant Salvador del Vendrell. I ara fa just un any, per Sant Joan de 2021, el Cor de Teies també va estrenar al pati de Cal Clarassó de Santpedor l'espectacle Arrels, amb cançons que parlaven dels orígens.

El concert de divendres al Convent, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santpedor, està organitzat amb la modalitat de taquilla inversa, i quan s'acabi el concert el públic podrà fer aportacions voluntàries. 
Arxivat a