El monjo de Montserrat Jordi Puigdevall rebrà divendres l'ordenació diaconal

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, presidirà la celebració litúrgica al Monestir i l'ordenarà

El monjo de Montserrat Jordi Puigdevall
El monjo de Montserrat Jordi Puigdevall | AbM
Redacció
21 de juny del 2022
Actualitzat el 22 de juny a les 11:31h
Aquest divendres, 24 de juny, en la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, Jordi Puigdevall, monjo de Montserrat, rebrà l'ordenació diaconal durant la missa conventual del Monestir, que començarà a les 11 del matí i que es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i per Montserrat TV. L'abat Manel Gasch, que és qui l'ha escollit per a aquest ministeri d'acord amb el seu Consell, presentarà Jordi Puigdevall a Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona, que presidirà la celebració litúrgica i l'ordenarà.

L'administració del sagrament trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d'ordenació; prèviament, hi haurà la presentació i l'elecció dels candidats i el seu interrogatori per part del bisbe Sergi Gordo. Posteriorment, el nou diaca rebrà els signes propis del seu ministeri: l'estola, la dalmàtica i l'evangeliari.

Cal recordar que la darrera cerimònia d'ordenació presbiteral i diaconal a Montserrat es va celebrar el 4 de novembre de 2017.

El nou diaca
Jordi Puigdevall i Roca va néixer a Porqueres (Pla de l'Estany), el 9 de gener de 1983. És llicenciat en Economia i actualment està cursant el grau de Litúrgia al Pontifici Institut Litúrgic de Roma. Va entrar al noviciat el 6 d'agost de 2014, va fer la professió temporal el 6 d'agost de 2016 i la solemne l'11 de juliol de 2020.