El festival Ex Abrupto de Moià aglutinarà més de 50 propostes de creació contemporània

El festival, que se celebrarà el 9 de juliol, crea una campanya per expressar el seu total rebuig a qualsevol tipus de violència, sota el lema "Cadascú decideix com és"

El carrer Sant Sebastià de Moià tornarà a acollir les propostes contemporànies de l'Ex Abrupto
El carrer Sant Sebastià de Moià tornarà a acollir les propostes contemporànies de l'Ex Abrupto | Cardali
Redacció
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:39h
El 9 de juliol de 2022 tindrà lloc la setena edició del festival Ex Abrupto. Com ja és habitual, els veïns del carrer Sant Sebastià de Moià tornaran a cedir les seves cases a artistes i públic. Així les entradetes de l'històric carrer exhibiran produccions i investigacions artístiques de creadors d'aquí i d'arreu, tant d'artistes consolidats com d'emergents. 

Algunes de les exhibicions que es podran seguir a la capital del Moianès seran els projectes d'artistes com Pilar Rosado i Joan Fontcuberta, Isaac Flores, Piròmana d'Argos o Roger Bernat, la instal·lació interactiva de l'artista moianesa Mon Liria, o la fotogràfica de l'artista berguedana Tanit Plana. Pel que fa a les iniciatives de caràcter musical i performatiu, es podrà veure una performance de l'artista Isa Fontbona, el set de música experimental del duet artístic Yessi Perse, el concert flamenc del jove talent Álvaro Sola o el concert de la pianista i compositora Clara Peya.

En l'edició d'enguany, deslliurada de les restriccions sanitàries i tal i com és característic en les accions del col·lectiu, tindran lloc sinergies i experiments entre els agents culturals de la vila i els artistes convidats. L'espai Musical de Moià es posarà en escena, a l'Escola Pía, amb l'Orquestra de Cambra del Moianès per a produir un directe únic, que comptarà amb la presència de la ballarina Aina Núñez.

El moianès Mateu Ribó unirà passió i gust musical amb la pianista i compositora Mél G a l'Auditori Sant Josep. L'espai A cobert acollirà un directe de la poeta moianesa Neus P. Cirera amb el músic internacional Raynald Colom. A Cal Calderó es presentarà un concert de música urbana de les artistes vigatanes Niche & AFUS. A la nit el parc Francesc Viñas comptarà amb les projeccions del moianenc Enric Rodó.

Les col·laboracions seran nombroses i heterogènies
L'Escola d'Art Forma de Moià organitzarà un taller artístic infantil i, com a novetat, el col·lectiu Ex Abrupto, en el seu vessant didàctic, coordinarà tallers artístics al voltant de la temàtica Cos i Identitat de gènere a l'Escola Josep Orriols i Roca i a l'Escola Pia. Els resultats es podran veure en una exposició al claustre de l'Escola Pia. 

La importància de promoure la cohesió social i la participació veïnal no conclou aquí. Diverses accions portaran la vila a convertir-se en una amalgama social i artística que ocupa i comparteix emocions (i carrer) per un dia. Així, el Cercle Artístic del Moianès conduirà una trobada de sketching; Ràdio Moià pilotarà un programa en viu al Parc Municipal i el Club Esportiu Moià es farà càrrec de la barra. Durant el festival joves de Moià faran d'staff i vetllaran per la correcta realització dels esdeveniments.

Diverses empreses locals i comarcals donaran suport com han fet en les darreres edicions. L'Ex Abrupto, comptarà, de nou, amb l'adhesió del Restaurant Les Voltes de Sant Sebastià i el patrocini de Formatgeries Montbrú, Casa Mas i Masia Tero, així com amb la participació de Kosmo Eventus, la Ferreteria Grau, La Moianesa i Gatzara.

El festival, en la línia de consciència social que el caracteritza, proposa per a la seva setena edició una campanya sota el lema Cadascú decideix com és, per tal d'expressar el seu rebuig total a qualsevol violència, ja sigui de gènere, LGTBIQA+fòbica, racista, per diversitat funcional o neurodivergència. La campanya, realitzada juntament amb el Consell Comarcal del Moianès, es reforça amb la sensibilització del personal del festival, que ha realitzat una formació per conèixer el protocol d'actuació en diferents situacions de violència de gènere i LGTBIQA+fòbica. 
Arxivat a