La Diputació lliura a Cardona un estudi per ampliar la plaça Àngel Guimerà de la Coromina

L'estudi també analitza la possibilitat d'implantar un centre de dia als baixos de l'edifici existent

Plaça Àngel Guimerà de la Coromina
Plaça Àngel Guimerà de la Coromina | DiBa
Redacció
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:18h
La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de programació per intervenir en la plaça d'Àngel Guimerà de la Coromina, nucli situat al peu del riu Cardener al sud-est de del nucli de Cardona. Aquesta plaça ubicada al centre del barri, està separada de la plaça del Crispí per una parcel·la sense edificació i una altra parcel·la amb una edificació sense ús.

El treball, presentat a l'Ajuntament, vol donar resposta a la voluntat del consistori de crear una gran plaça al centre del barri, enllaçant les dues places existents i aprofitar l'edificació, actualment sense ús per crear-hi un equipament municipal. Així, l'estudi analitza a nivell funcional i econòmic, les alternatives d'ampliar la plaça i també la possibilitat d'implantar un centre de dia als baixos de l'edifici existent.

Per al centre de dia s'ha definit el programa funcional mínim, segons normativa, i s'ha valorat la possible implantació de l'equipament en els baixos de l'edifici existent. També s'ha verificat que la superfície és insuficient per la qual cosa caldria ampliar l'edifici ocupant part de la parcel·la sense edificació.

Per la nova plaça l'estudi proposa generar un gran espai lliure de mobiliari que garanteixi les funcions d'àgora i permeti un espai on s'hi puguin realitzar tot tipus d'activitats ciutadanes. Al voltant d'aquest espai es distribueixen diferents espais d'estada, jocs infantils i també com a terrassa de restauració, i que en conjunt propiciïn les relacions i la socialització dels veïns del barri.

A partir d'aquesta primera intervenció, la plaça permet diferents alternatives de creixement a futur, ja sigui ampliant l'àmbit amb els carrers que l'envolten o creant un gran espai pacificat fins la plaça de l'església. Per al conjunt de la plaça, les obres previstes en aquest treball tenen un cost d'entre 140.000 i 275.000 euros, amb les quals permet al barri de la Coromina regenerar l'espai públic i guanyar un nou espai d'ús ciutadà.
Arxivat a