Tres escoles del Bages guardonades a la 44a edició dels Premis Baldiri Reixac

Han estat l'Escola Salipota de Súria, l'Institut Escola Barnola d'Avinyó i l'Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa

El lliurament dels premis es va fer al Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí
El lliurament dels premis es va fer al Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí | Fundació Carulla
Redacció
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:30h
La Fundació Carulla va celebrar diumenge la cerimònia d'entrega de la 44a edició dels Premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que donen resposta als reptes de l'educació des de les arts, la cultura i la llengua catalana. Un total de trenta centres educatius del territori català van ser guardonats per mostrar el seu compromís amb la societat i la cultura catalana. D'aquests, tres projectes són d'escoles del Bages: l'Escola Salipota de Súria, l'Institut Escola Barnola d'Avinyó i l'Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa.

L'Escola Salipota de Súria va ser guardonada amb un Premi Baldiri Escola, dotat amb 3.000 euros, en la categoria de Arts i reptes socials, per les activitats artístiques que s'hi fan -literàries, musicals i teatre– que afavoreixen la vinculació a la vida cultural de Súria i promouen que les famílies de l'escola s'integrin més fàcilment en la vida cultural i social del municipi.

L'Institut Escola Barnola d'Avinyó i l'Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa van ser reconegudes amb un Premi Baldiri Experiències, dotat amb 500 euros cadascun. Els projectes reconeguts consisteixen en experiències d'aprenentatge dins i fora de l'aula, ja realitzades, que han respost de forma innovadora, a través dels llenguatges artístics i creatius, a les necessitats dels infants i joves al qui anaven dirigides. 

El centre escolar d'Avinyó va ser reconegut en la categoria de Cicle mitjà i superior, i l'escola de Fonollosa en la de Diverses etapes de les escoles de música, d'arts, d'arts escèniques i d'escoles d'Educació Especial, pel projecte Ràdio Dracsback, la ràdio de l'escola dels dracs.

La jornada va congregar més de 200 assistents, entre mestres i alumnat de totes les escoles guanyadores. A més de l'entrega de guardons, la Fundació Carulla va organitzar, també, diversos tallers i activitats als diferents espais del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, perquè els infants de les escoles guanyadores poguessin reflexionar sobre la sostenibilitat i el món rural.
Arxivat a