Condemnat a 9 anys de presó el moianès que va agredir quatre mossos amb una katana

L'Audiència Provincial valora parcialment com a esgriment l'esquizofrènia que pateix

Desplegament de Mossos per atendre l'actuació.
Desplegament de Mossos per atendre l'actuació. | Xavier Rius
20 de juny del 2022
Actualitzat a les 21:47h
L'Audiència Provincial de Barcelona ha rebaixat dels 60 anys que demanava la Fiscalia a 9 anys de presó la condemna del veí de Moià que va atacar diversos agents dels Mossos d'Esquadra amb una katana a casa seva quan anaven a forçar el seu ingrés a un centre assistencial psiquiàtric, i a qui va amputar diversos dits i va provocar talls profunds als braçoa durant l'episodi.

Inicialment la Fiscalia demanava una condemna de 60 anys per un presumpte delicte d'homicidi en grau de temptativa. La sentència, finalment ha deixat la condemna en dos anys i tres mesos per cadascuna de les quatre agressions, que totalitzen 9 anys de presó total.

La sentència aplica a l'acusat una eximent incompleta per alteració mental, ja que havia de ser ingressat en un centre de salut mental en contra de la seva voluntat per una esquizofrènia i reconeix que en el moment del fets tenia "greument afectades les seves capacitats intel·lectives i cognitives".

Amb una katana sota el llit
El vespre del 18 de juliol de 2020, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar a un domicili de Moià per donar suport al SEM en la recollida d'un home de 37 anys que havia de fer un ingrés no voluntari a un centre psiquiàtric. En un principi, l'home va rebre cordialment els agents, i els va demanar anar a l'habitació a vestir-se.

Un cop a l'habitació, va treure de sota el llit una katana i va atacar el sergent a qui va amputar quatre dits d'una mà, tot i que tres van poder ser reconstruïts posteriorment. Davant de l'atac, els altres agents van treure les defenses per reduir-lo, i el sergent, tot i estar ferit de gravetat, va poder disparar el taser però, segons va explicar, no li va fer efecte.

Tot seguit, l'agressor va ferir de consideració als braços i avantbraços dos agents i també va ferir, més lleument, un quart agent. El sergent i un dels agents van ser traslladats amb helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, mentre que els altres van ser traslladats en ambulància a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Durant l'agressió, un dels agents va efectuar tres trets, un dels quals va impactar en un canell de l'agressor, que va poder ser reduït i posteriorment traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu on, després de ser intervingut quirúrgicament del tret al canell, va ingressar en el servei psiquiàtric.

Pocs dies després, el jutjat d'instrucció número 4 de Manresa va estimar la petició de l'acusació del sindicat policial USPAC, va descartar l'ingrés en un centre psiquiàtric com demanava fiscalia i defensa, i va dictar presó provisional comunicada sense fiança per a l'agressor.
Arxivat a