Aigües de Manresa clausura la celebració del 40è aniversari amb un dinar amb la plantilla

Els actes que van començar el 2021 han volgut commemorar l'aniversari del naixement de l'empresa, i reivindicar-ne la importància pública

Dinar de la plantilla d'Aigües de Manresa
Dinar de la plantilla d'Aigües de Manresa | Aigües Manresa
Redacció
20 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:47h
El 29 de juny de 2021, es va portar a terme l'acte d'inici de celebració dels 40 anys de l'empresa pública Aigües de Manresa, i al llarg de l'any s'han anat portant a terme diverses accions per commemorar aquesta efemèride. El passat 15 de juny es va portar a terme un dinar amb la plantilla, com a principals protagonistes i motor de l'empresa com a cloenda dels actes d'aniversari.

L'1 de gener del 1982 es posava a treballar en unes dependències a la plaça del Pedregar de Manresa l'empresa Aigües de Manresa. En aquelles petites oficines, s'atenia als abonats, s'elaboraven les factures, es comptabilitzaven les despeses i era d'on sortien els operaris, a peu, arrossegant un carretó amb un tros de canonada, eines i morter, disposats a caminar dos o tres quilòmetres per atendre les reparacions de la xarxa,

Ben aviat, altres municipis es van incorporar a l'aventura. En paral·lel, es va adquirir la finca de Cal Sanmartí, on es van situar els serveis tècnics. Més tard, la seu corporativa es va traslladar a la plana de l'Om. Es va construir i posar en servei l'estació depuradora de Manresa - Sant Joan de Vilatorrada, i van venir nous municipis, noves extensions de xarxa, noves estacions depuradores, etc.

Avui, Aigües de Manresa és l'empresa 100% pública que gestiona el servei d'aigua en 17 municipis i 1 EMD del Bages, el Moianès i l'Anoia. Aigües de Manresa és una empresa que vol fer una gestió sostenible dels recursos, que està compromesa amb l'eficiència energètica i la circularitat i que està emprenent el camí cap a la transformació digital. I ho fa seguint els valors de "compromís envers el territori i la gent, la sostenibilitat, amb confiança, transparència i eficiència", segons asseguren. 

Com s'han celebrat els 40 anys?
La celebració va començar el 29 de juny de 2021 amb un acte al Museu de la Tècnica de Manresa amb els alcaldes - presidents d'Aigües de Manresa: Joan Cornet, Jordi Valls, Josep Camprubí i l'actual alcalde - president Marc Aloy. Va faltar-hi el traspassat Juli Sancliments. Aquest acte es va fer amb els representants polítics dels municipis on Aigües de Manresa és mitjà propi com a públic. En aquest mateix acte es va presentar el logotip que ha emmarcat els actes de l'aniversari.

El 6 d'octubre es va organitzar la 1a Jornada Tècnica de l'Aigua. Una jornada emmarcada a la Fira Ecoviure i amb vocació de seguir celebrant-se com a espai de trobada i per compartir experiències entre empreses i entitats del sector de l'aigua.

El 13 de desembre de 2021 es va fer la presentació del llibre - homenatge a Josep Alabern i Valentí, en un acte sorpresa per a ell, i on es va recórrer la seva vida personal i laboral, que ha estat vinculada durant gairebé 40 anys a l'empresa.

Finalment, aquest 15 de juny, un dinar de la plantilla ha tancat els actes d'aquest aniversari.