Espectacular Meritxell Soler: campiona d'Espanya de Mitja Marató

L'atleta santjoanenca de l'Avinent Manresa completa el recorregut en 1 hora 12 minuts i 13 segons

Meritxell Soler durant la disputa del Campionat d'Espanya de Mitja Marató a Paterna
Meritxell Soler durant la disputa del Campionat d'Espanya de Mitja Marató a Paterna | RFEA
19 de juny del 2022
Actualitzat a les 23:07h
La temporada de l'atleta de l'Avinent Manresa Meritxell Soler està essent espectacular. Aquest diumenge s'ha proclamat campiona d'Espanya de Mitja Marató que s'ha disputat a Paterna, a l'Horta Valenciana, amb un temps d'1 hora 12 minuts i 13 segons.

La santjoanenca arribava al campionat amb el millor temps de la temporada en la distància -1h10'16-. Des de l'inici de la prova ha estat la marroquina del Bilbao Atletismo Majida Maayouf la que ha marcat un alt ritme a la prova amb una mitjana de temps de 3'25" per quilòmetre. Maayouf havia batut aquest any a la Marató de Sevilla el rècord del Marroc.

Soler s'ha posat a la seva estela i han estat frec a frec fins a la part final del recorregut. Durant els primers quilòmetres, també les han seguit a la vora la valenciana Laura Méndez, la marroquina Aicha Bani i l'andalusa Fátima Ouhaddou.

Soler i Maayouf agafaven nou segons d'avantatge sobre Ouhaddou i Méndez en el control del quilòmetre 13,1. L'or per a Soler semblava que no s'escaparia, mentre que Ouhaddou i Méndez havien de competir per la plata i el bronze -Maayouf, al ser marroquina, no competia per al campionat d'Espanya-. Finalment, la marroquina ha guanyat la carrera amb un crono d'1h11'55", i darrere seu l'atleta de l'Avinent Manresa ha marcat 1h12'13", i s'ha proclamat campiona d'Espanya. A 31 segons de la bagenca ha arribat Fátima Ouhaddou, que aconseguia l'argent, i 30 segons més tard, Laura Méndez, que feia bronze.