Jordi Borràs mostrarà l'extrema dreta a Manresa en la presentació de «Tots els colors del negre»

L'acte tindrà lloc a la llibreria Poques Paraules, aquest dimarts, on l'autor conversarà amb en Pere Fontanals

Jordi Borràs portarà «Tots els colors del negre» a Manresa, dimarts
Jordi Borràs portarà «Tots els colors del negre» a Manresa, dimarts | Adrià Costa
Redacció
18 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:50h
La llibreria Poques Paraules (c/ Urgell, 35) de Manresa acollirà el proper dimarts a partir de les 7 de la tarda la presentació del darrer llibre del fotoperiodista expert en l'extrema dreta europea Jordi Borras, Tots els colors del negre (Ara llibres). L'acte es farà en format conversa entre l'autor i el periodista de NacióManresa Pere Fontanals, en un acte organitzat per la sectorial d'Educació de CCOO.

A Tots els colors del negre. L'extrema dreta a l'Europa del segle XXI, el fotoperiodista Jordi Borràs escriu sobre un tema que coneix molt bé. És un relat en primera persona, la força del qual prové de la suma de personatges, anys i països diversos, i de l'agilitat amb què tots aquests elements estan entrellaçats i relacionats. I, a més, no cal que el lector i la lectora siguin especialistes en la matèria tractada al llibre per seguir perfectament, apassionadament fins i tot, un viatge que arrenca l'agost del 1999, a Gandesa, amb el jove Jordi Borràs i els seus amics al camp "buscant ferralla de quan la guerra", i finalitza el 7 de novembre del 2021 a Prats de Molló, amb el protagonista convertit, des de fa temps, en tot un referent en moviments d'extrema dreta, i reflexiona sobre el seu ofici. 

Jordi Borràs (Barcelona, 1981) és fotoperiodista freelance i membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Actualment és cap de fotografia del magazín La Mira i col·labora, entre altres mitjans, amb la revista basca Argia i és articulista de NacióDigital. Ha dedicat bona part de la seva obra professional a investigar i documentar l'extrema dreta i el nacionalisme espanyol a Catalunya. També ha publicat reportatges a capçaleres especialitzades en la investigació de la ultradreta, com la publicació sueca Expo, la britànica Hope not Hate o la capçalera alemanya Antifaschistische Infoblatt. A Ara Llibres ha publicat prèviament amb força èxit les obres Dies que duraran anys, La força de la gent i L'any sense primavera.