El Bisbat de Vic fa tancar el restaurant de Can Vila d'Artés després de 20 anys d'activitat

Aprofitant el mal estat de la teulada no els ha renovat el contracte de lloguer i estudia tirar endavant un nou projecte per posar en ús tot l'espai

Mas de Can Vila, a Artés
Mas de Can Vila, a Artés | Restaurant Can Vila
14 de juny del 2022
Actualitzat a les 15:48h
El restaurant de la masia de Can Vila d'Artés està tancat des del 29 de maig després de 20 anys d'activitat ininterrompuda de servei a la restauració. El Bisbat de Vic, propietari de la finca, va enviar un burofax als llogaters notificant-los que no renovaria el contracte que tenia amb ells i que vencerà el proper 30 d'agost. Els restauradors han decidit tancar el restaurant abans, perquè amb l'arribada de l'estiu havien de demanar els permisos de terrassa i no els sortia a compte si no ho feien per a tota l'estació.

El restaurant Can Vila ocupa els baixos de la masia homònima, però té, sobretot, la teulada en molt mal estat, segons han explicat els gestors del restaurant i també ha confirmat a NacióManresa el Bisbat. De fet, els llogaters ja havien avisat al Bisbat del mal estat en que es trobava la teulada i davant de la resposta que "no tenien diners" per arreglar-ho, van pactar apuntalar-la a canvi de quotes del lloguer.

El Bisbat de Vic argüeix la intervenció que requereix la teulada per afirmar que "estudia com tirar endavant un projecte per posar en ús tot l’espai", tot i sense confirmar la rescissió de contracte amb els actuals llogaters. La idea del Bisbat ha estat, doncs, deslliurar-se dels restauradors que ocupen només la planta baixa del mas, per cercar un projecte que es pugui fer càrrec de les obres per arreglar el deteriorament de l'immoble i que, posteriorment, doni ús a tot l'espai.