L'institut Guillem Catà finalitza el projecte Erasmus+ TRIP a Eslovàquia

En aquesta última mobilitat els alumnes han presentat l'oferta de turisme mèdic i de benestar a cada país

Mestres i alumnes del Guillem Catà a Eslovàquia
Mestres i alumnes del Guillem Catà a Eslovàquia | INS Guillem Catà
Redacció
12 de juny del 2022
Actualitzat a les 21:58h
Professorat i alumnat de l'institut Guillem Catà de Manresa han finalitzat el projecte Erasmus+ TRIP (Travelling Raises an Inclusive Partnership) a la localitat eslovaca de Žilina. En aquesta última mobilitat els alumnes han presentat l'oferta de turisme mèdic i de benestar a cada país, han estat formats en l'avaluació d'un tour i han escoltat representants de balnearis sobre com gestionar eficientment aquests tipus de negocis. Per la seva banda, els coordinadors han rebut també formació pedagògica per part de la universitat catòlica de Ružomberok i han donat detalls sobre la implementació del projecte dins el currículum escolar de cada centre.

Tanmateix, s'ha visitat patrimoni UNESCO d'Eslovàquia com el castell de Spiš, un dels més grans del centre d'Europa, Orava, on s'han gravat clàssics com Nosferatu entre d'altres, i la fortalesa de Budatin, a la mateixa ciutat de Žilina; així com la cova de glaç de Dobšinská, amb un volum total de gel estimat de 125.000 metres cúbics. 

S'espera continuar col·laborant amb els instituts i universitats dels diferents països participants en futurs projectes Erasmus+. Cal remarcar que l'institut Guillem Catà ha establert una fructífera relació amb Pro Scholaris de Žilina, amb qui porta participant en projectes europeus des de 2013, i els seus professors treballen ja en noves propostes educatives.