successos

Una discussió al casc antic de Manresa acaba amb el llançament de cubells plens de pintura des d'un quart pis

Abans, l'home objectiu dels llançaments havia intentat esbombar el portal per accedir a l'edifici en qüestió

Els primers agents de la Policia Local arribant al lloc dels fets, encara amb els pots de pintura a terra | Pere Fontanals
per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 12 de juny de 2022 a les 15:13 |
Una desena d'agents de la Policia Local de Manresa i dels Mossos d'Esquadra han actuat aquest diumenge a les 2 de la matinada a l'inici del carrer de les Escodines des de la plaça Sant Ignasi després que un home hagi llançat contra uns vianants dos cubells de 25 litres plens de pintura des del terrat de casa seva, en l'equivalent a un quart pis.

Els fets s'havien precipitat poc abans quan dos homes, en evident estat d'embriaguesa, havien començat a colpejar el portal d'un edifici tot cridant a l'inquilí del tercer pis, que també els responia a crits des del balcó, fins al moment en què han trencat un dels vidres de la porta.


En aquell moment, l'inquilí de l'edifici ha pujat un pis fins al terrat i des d'allà ha llançat dos cubells plens de pintura contra els esvalotadors, als qui gairebé encerta. L'impacte dels cubells contra el terra ha provocat un gran terrabastall que ha despertat als veïns, i ha esquitxat profusament els dos individus que eren al carrer, fet que encara ha animat més la discussió verbal entre tots tres.

Uns agents de la Policia Local de Manresa que estaven fent un servei a prop, a la plaça del Salt, han estat els primers en arribar a la plaça Sant Ignasi en un moment en que el veí havia baixat a trobar-se amb els dos esvalotadors, tot i que els policies han evitat que arribessin a les mans. Mentre uns agents s'emportaven els dos homes al carrer Montserrat per preguntar-los què havia passat, els altres han obligat al veí a recollir els cubells esberlats i a netejar la pintura que havia quedat escampada per terra.


Poc després han arribat dues unitats dels Mossos d'Esquadra i una segona patrulla de la Policia Local que també s'han fet càrrec de la situació, tot i que la major part de la feina era separar els dos bàndols de la discussió.

Segons l'informe policial, els homes que es trobaven al carrer volien comprar "droga" al veí de l'immoble i aquest s'havia negat a vendre-la, motiu pel qual la discussió havia anat en augment fins a l'intent d'assalt a la casa i el posterior llançament de pintura des del terrat. El mateix informe recull la reacció de l'inquilí de l'immoble que nega que ell vengui droga i que assegura que "cada dia es lleva a les 5 del matí per anar a treballar".

Davant el fet que cap de les dues parts no va voler presentar denúncia, quan els ànims es van haver tranquil·litzat, els agents van abandonar el lloc. Posteriorment encara hi va haver cridòria -a la distància- entre les dues parts enfrontades.

 

Participació