L'Hora Feliç fa esclatar la Baixada dels Drets

Sobretot a la tarda, amb l'actuació dels Ual·la i el grup Vardo Wagon, el carrer s'ha omplert de gent com feia molt temps que no passava

La Baixada dels Drets durant l'actuació dels Vardo Wagon
La Baixada dels Drets durant l'actuació dels Vardo Wagon | Pere Fontanals
12 de juny del 2022
Actualitzat el 13 de juny a les 11:55h
Sense arribar a ser tan massiu, potser hauríem d'anar 30 anys enrere, d'enllà de la popularització del Bar Río i altres de la zona durant les nits de la dècada dels 90, per veure la Baixada dels Drets de Manresa tan plena de gent en un acte de lleure o cultural. L'Hora Feliç ha tornat a omplir de gent aquesta via d'entrada al Centre Històric de Manresa amb l'actuació al migdia de les PD Ruïnoses, però sobretot amb les propostes de tarda dels vocals Ual·la i el folklórico-festiu Vardo Wagon.

La intensa calor d'aquest dissabte ha estat un hàndicap al migdia que s'ha superat amb uns tendals d'última hora i l'ombra que s'ha anat ampliant a mesura que avançaven els minuts durant la sessió de vermut amb les PD Ruïnoses, que han amenitzat el migdia, inclòs el dinar -un box de km0 amb pollastre i patates al caliu de l'Estrada, pasta àrab de la Palmera i refresc del Torrent-.

La a la tarda, amb calor, però amb el sol fora-muralles, els barcelonins Ual·la, format per Modesto Lai i Alba Rubió, han fet màgia de la vocalització i han convidat el públic a jugar amb ells. El grup s'ha viralitzat a les xarxes socials amb els seus vídeos i ha acumulat milers de seguidors amb la seva forma única d'entendre la tablemusic. Play!, el seu últim espectacle, és una invitació al joc permanent, a posar en relació elements dispars sense un sentit concret per explorar possibilitats creatives sense límits i abraçar formes diverses de la realitat.


Però quan la Baixada dels Drets ha mostrat el seu aspecte més esplendorós ha estat al final, amb el grup manresà, del Centre Històric, Vardo Wagon, amb melodies i ritmes que traslladen a paisatges evocatius molt diversos, des de la Mediterrània fins a l'Orient Mitjà. Tot plegat conduït amb mestratge per Pep Bashi al saxo soprano, Jiří  Václavík al contrabaix, Cesc Castaño a la guitarra i David Roca a la percussió.

L'Hora Feliç ha donat l'oportunitat a la Baixada dels Drets de mostrar-se com és, plural, diversa i acollidora, lluny dels estirabots anecdòtics que sovint l'han retratada miopement.