Santpedor dona el tret de sortida a la Festa Major

La cultura popular tindrà gran pes amb la trobada de Bous de Foc de Catalunya, prevista per aquest dissabte a la tarda

Cal Llobet acollirà concert cada nit de Festa Major
Cal Llobet acollirà concert cada nit de Festa Major | AjStp
Redacció
11 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:44h
Santpedor va encetar dijous la Festa Major amb el pregó institucional i l'empartxada, que han donat el tret de sortida a un programa d'actes que s'allargarà fins dilluns amb àmplia oferta d'activitats per a tots els públics.

La santpedorenca i jove promesa de l'esport català, Maria Costa Díez, ha estat la pregonera d'enguany. L'esquiadora va ser la primera campiona olímpica catalana als Jocs Olímpics d'Hivern de la Joventut, celebrats a Lausanne, aconseguint la medalla d'or l'any 2020 i aquell mateix any va ser nomenada esportista amb més projecció femenina en la Festa de l'Esport Català. Aquesta temporada ha guanyat sis medalles internacionals i ha estat la guanyadora del món general d'esprints en categoria u20 i medalla de bronze als campionats d'Europa. La propera temporada entra a categoria sènior i la seva fita és preparar-se per als Jocs Olímpics d'Hivern 2026.

L'empartxada va reunir centenars de persones a la plaça Catalunya amb la botifarrada, l'actuació dels Bous de Foc i la Batuk d'Or i un concert amb el grup de versions Vizuri.

Divendres a la tarda va tenir lloc el pregó infantil i posteriorment l'entrada de penyes i colles a la plaça amb la tradicional encassacada del Timbaler i cercavila. A la nit es van encetar els concerts a Cal Llovet, que també es faran dissabte i diumenge amb DJ's i grups com Animal Show, Dalton Bang i la Tropical, entre d'altres.

Durant tot el cap de setmana i fins dilluns estan programats espectacles musicals i les activitats i propostes infantils i per a tots els públics, els tradicionals concerts enguany amb les orquestres Maravella i Montgrins, un espectacle de màgia, un espectacle d'electropercu i cercaviles amb la xaranga Kriptonita.

La cultura popular tindrà gran pes en aquesta Festa Major, amb la trobada de Bous de Foc de Catalunya, prevista per aquest dissabte a la tarda i dins la commemoració dels 40 anys de l'entitat Bous de Foc de Santpedor, la matinal de cultura popular de diumenge a càrrec de les entitats del poble, la mostra a la plaça i el castell de penyes durant l'encassacada del Timbaler i un concert d'electrogralla a càrrec de Roger Andorrà
Arxivat a