L'Ajuntament de Manresa fa una recepció oficial a la Salle i el FC Pirinaica

Han completat una excel·lent temporada amb l'ascens a la Copa Catalunya de Bàsquetbol i a la Primera Catalana de futbol

Delegació del FC Pirinaica a l'Ajuntament de Manresa
Delegació del FC Pirinaica a l'Ajuntament de Manresa | AjM
Redacció
10 de juny del 2022
Actualitzat a les 22:18h
El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa ha acollit aquest divendres un acte doble de recepció esportiva a equips de la ciutat que han aconseguit l'ascens. Per una part, l'alcalde Marc Aloy i el regidor d'Esports Toni Massegú han rebut una delegació de l'Associació Esportiva La Salle Manresa SGOL i per una altra al primer equip del FC Pirinaica.

L'equip sènior de la Salle ha assolit l'ascens a la  Copa Catalunya de Bàsquetbol (màxim nivell català) i l'equip infantil masculí ha guanyat el Campionat de Catalunya Interterritorial. El sènior del FC Pirinaica ha culminat l'ascens a la Primera Catalana de futbol, una fita històrica d'aquest popular club manresà del barri Mion-Puigberenguer-Poal, que no havia aconseguit mai cap club de barri de la ciutat. Així mateix, s'ha rebut també l'equip juvenil A que també ha pujat a Primera divisió.

Recepció als equips de la Salle
La delegació de la Salle estava encapçalada pel seu president, Xavier Silva; el vicepresident Nacho Vergara, així com entrenadors, jugadors i altres membres de la junta directiva i famílies dels dos equips de l'entitat.

Durant l'acte, l'alcalde Aloy ha fet entrega d'uns obsequis per al club, ha valorat de forma molt positiva la seva trajectòria esportiva i els ha animat a continuar amb aquesta empenta de cara al futur, sobretot treballant pel planter d'una ciutat que estima el bàsquet.

La Salle Manresa neix al carrer dels Esquilets de Manresa l'any 1942. Des d'aleshores, l'entitat ha estat present de forma activa i continuada en l'entorn del bàsquet de la ciutat i de la comarca del Bages. La darrera temporada va comptar amb 28 equips, tant masculins com femenins, amb més de 300 jugadors/es. També compta amb una Escola de bàsquet  amb 3 equips amb nens i nenes des de P4 fins a 2n de Primària. El club té convenis amb diferents escoles de Manresa, com són la Sèquia, la Flama i Ampans; i entrena a diferents  pistes com són al Pavelló de l'Escola La Salle Manresa, Ateneu les Bases, el Complex Esportiu Vell Congost i l'Institut Lacetània.
 

Delegació de la Salle a l'ajuntament de Manresa. Foto: AjM


Recepció a la Pirinaica
La delegació de la popular Piri estava encapçalada pel seu president, Gerard Checa, membres de la junta, entrenadors i jugadors i d'ambdós equips.

Durant l'acte, l'alcalde Aloy ha fet entrega d'uns obsequis per al club i les ha felicitat per l'extraordinària trajectòria de l'entitat i ha subratllat el fet que és la primera vegada que l'equip d'un barri de Manresa arriba a aquesta categoria del futbol català. Mai cap club havia jugat a Primera Catalana o a l'antiga Regional Preferent, una categoria que només havia disputat fins ara principal equip sènior de la ciutat: el CE Manresa.

El FC Pirinaica és un club de futbol fundat l'any 1979 al barri manresà de la Mion. Està situat al camp municipal Mion Puigberenguer. En l'actualitat té 16 equips en totes les categories (sèniors, femení, juvenil, cadet, infantil, aleví, benjamí, prebenjamí i escoleta). A part dels equips federats propis, l'entitat té un conveni de col·laboració amb l'escola Puigberenguer i l´escola Flama.

Després de 40 anys amb camp de terra, l'agost de 2019, l'Ajuntament de Manresa va instal·lar camp de gespa, una actuació que ha suposat un impuls del club. L'any 2020, els dos clubs sèniors van aconseguir un resultat històric per l'ascens a Segona i Tercera Catalana. Les seves plantilles van ser també homenatjades a l'Ajuntament. La trajectòria ascendent s'ha corroborat amb aquest ascens a Primera Catalana.