L'Escolania de Montserrat participarà en un festival alemany amb els cors més prestigiosos d'Europa

Per cloure el curs, el cor montserratí actuarà els dies 2 i 3 de juliol en el Festival Grec de Barcelona, en una proposta de concert i dansa, amb el ballarí andalús Israel Galván

L'Escolania de Montserrat durant el Concert per la Pau a l'Auditori de Barcelona
L'Escolania de Montserrat durant el Concert per la Pau a l'Auditori de Barcelona | Guillem Roset
Redacció
10 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:58h
L'Escolania de Montserrat ja té les maletes a punt per a la gira alemanya dels propers 18 i 19 de juny. Ha estat convidada a participar en un festival d'escolanies, que tindrà lloc a Nürnberg: és una proposta molt interessant, perquè es tracta d'un esdeveniment on prendran part escolanies d'un gran nivell a Europa.

La invitació ha arribat dels Windsbacher Knabenchor de Nürnberg, que celebren els 75 anys d'existència. És una de les escolanies més prestigioses en aquest moment a Europa, i "és un honor que hagin pensat en l'Escolania per fer aquest festival d'escolanies", ha afirmat el prefecte de l'Escolania, Efrem de Montellà. Concretament, el dia 18 de juny compartiran concerts amb els Regensburger Domzpatzen, el Knabenchor Hannover, el Nidaros Cathedral Boy's Choir de Noruega, els Poznań Boys' Choir de Polònia i els amfitrions, els Windsbacher Knabenchor; a més del concert final que faran els sis cors junts. L'endemà, 19 de juny, cantaran a la missa a la parròquia de St. Bonifaz, de la qual n'és rector Joan Vinyeta, que va ser monjo de Montserrat.

Prèviament al viatge a Alemanya, l'Escolania cantarà a l'Auditori de l'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, dijous 16 de juny. Serà l'acte d'inauguració del nou edifici dedicat al càncer infantil.

La proposta més agosarada i que, sens dubte, pot ser molt interessant, ha arribat del Festival Grec de Barcelona, ja que serà la primera vegada que l'Escolania actuï juntament amb un ballarí. Concretament, cantarà a la vegada que Israel Galván ballarà. Galván és una primera figura a nivell mundial de la dansa. Seran tres actuacions: dissabte 2 de juliol a les 6 de la tarda i diumenge 3 de juliol a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda al Teatre Grec de Barcelona.

L'Escolania 2021-2022 cantarà per darrera vegada a la Basílica de Santa Maria de Montserrat el 24 de juny, a la missa conventual, en la qual serà ordenat diaca Jordi Puigdevall. I tornarà a fer-ho, ja el nou curs, el dijous 25 d'agost.