Jordi Pesarrodona deixarà el Consell per la República per centrar-se en l'ANC

El relleu del vicepresident de l'Assemblea de Representants es farà oficial en el proper ple del 18 de juny

Jordi Pesarrodona, en una imatge d'arxiu
Jordi Pesarrodona, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
10 de juny del 2022
Actualitzat a les 21:56h
El vicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona, deixarà el càrrec de vicepresident segon de l'Assemblea de Representants del Consell per la República per centrar-se plenament en l'entitat, tal com ha confirmat ell mateix en declaracions a NacióManresa. "He demanat formalment que se'm reemplaci en el proper ple de 18 de juny", ha dit Pesarrodona, que admet que és "gairebé impossible" compaginar els dos càrrecs, perquè impliquen una dedicació pràcticament plena.

Pesarrodona, que va ser el més votat a les eleccions al secretariat nacional, no va poder convertir-se en president perquè els secretaris nacionals van fer confiança majoritàriament a la jurista Dolors Feliu. Feliu, que també era membre de l'Assemblea de Representants, ja va deixar el càrrec fa unes setmanes per dedicar-se a l'ANC en aquesta nova etapa de l'entitat després del mandat d'Elisenda Paluzie.

Pallasso i activista, Pesarrodona va guanyar popularitat arran de la repressió policial, especialment amb la fotografia amb el nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil. Va ser inhabilitat arran de l'1-O. Exregidor d'ERC a Sant Joan de Vilatorrada, va estripar el carnet després l'acord amb el PSOE al Congrés. A les eleccions del 14-F es va presentar a les primàries i va anar a les llistes amb Carles Puigdemont i Laura Borràs (era el 33 per Barcelona).