La revolta al Cardener del 1932 s'exposarà a la Muntanya de Sal de Cardona

L'exposició, que s'inaugurarà aquest divendres a les set de la tarda, es podrà veure fins el 10 de juliol

La revolta anarcosindicalista de 1932 es va donar a Cardona, Súria, Sallent i l'Alt Berguedà
La revolta anarcosindicalista de 1932 es va donar a Cardona, Súria, Sallent i l'Alt Berguedà | Arxiu
Redacció
09 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:40h
En el marc de les Jornades de Memòria Històrica Joan Torrents i Macià, que organitza l'Ajuntament de Cardona durant els mesos de maig i juny, aquest divendres a les 7 de la tarda, a l'antiga central elèctrica del Parc Cultural de la Muntanya de Sal, s'inaugurarà l'exposició 1932: tres dies de revolta al Cardener, a càrrec dels autors, Jordi Algué i Marc Rubí. L'acte inaugural comptarà, també, amb l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i el regidor de Cultura, Salvador Campos.

Descripció de l'exposició
Ara fa 90 anys, Cardona, Súria, Sallent i l'Alt Berguedà varen viure una vaga revolucionària que aspirava a proclamar el comunisme llibertari i establir una nova societat més justa. Es va tractar d'una experiència efímera, fruit d'un context de confrontació social provocat per les desigualtats existents en un context de dures condicions de treball.

La revolta fou reprimida per la República i diversos revolucionaris, entre ells com a mínim sis cardonins, foren deportats a l'Àfrica en una experiència que va marcar la història els pobles que la van viure.

L'exposició es podrà visitar fins el 10 de juliol i l'entrada és gratuïta.
Arxivat a